Культурний та інтелектуальний фронт: під час благочинних заходів 24 серпня зібрали 40 000 гривень на підтримку ЗСУ

10:15 29 Серпня 2022

У Дрогобичі, 24 серпня, з нагоди 31-ї річниці Незалежності України відбулась низка благочинних заходів під час яких збирали кошти на підтримку українських захисників.

Доброчинні дійства стартували з крафтової ярмарки “Дрогобицький крам”, на якій усі охочі мали можливість придбати продукцією місцевих виробників від солодощів, медів, біжутерії до патріотичної символіки ручної роботи та мистецьких картин. Виручені кошти з продажу продукції спрямували на ЗСУ.

Під вечір святкового дня на містян чекав благодійний концерт за участі українських виконавців – Ivan NAVI, BORA, SHADU та гурт T.HUTSULS. Концерт провели Уляна Воят та Андрій Альберда.

Відтак, як повідомила керівниця відділу культури та мистецтв Управління культури та розвитку туризму Леся Татарська, впродовж заходів 24 серпня організатори зібрали 31 070, 080 гривень та 10 євро на потреби Окремого Батальйону Територіальної Оборони імені Петра Сагайдачного.

Окрім цього, до Дня Незалежності у Дрогобичі відбулась і благодійна інтелектуальна гра Intellect Quiz. Більшу половину виручених кошти з гри, а це 9 000 гривень також спрямували на потреби ТРО. Загалом як повідомив засновник та ведучий благочинних інтелектуальних ігор Андрій Альберда – за 7 проведених ігор вдалося перечислити понад 75 000 гривень на потреби українських захисників, зокрема і Дрогобицької ТРО.

Додамо, усі заходи відбувались за підтримки Управління культури та розвитку туризму ДМР.

Перейти до вмісту