Критична межа: Служба крові у Дрогобичі потребує донорів

13:31 30 Червня 2022

Затяжні воєнні дії, щоденна евакуація із міст, які інтенсивно обстрілює окупант, призводять до того, що періодично Станції переливання крові у Дрогобичі потрібна донорська кров. Вона покликана рятувати пацієнтів, які перебувають у лікарнях міста Котермака, Трускавця, Борислава, Самбора тощо. За словами Марти Сороки, завідуючої донорським відділом центру Служби крові в Дрогобичі, станом на ранок 30 червня, їхня установа володіє лиш декількома гемаконами крові – зокрема І +, фактор резус відсутній у всіх позиціях.

Зважаючи на те, що Дрогобич став місцем прихистку для внутрішньо переміщених осіб – відповідно збільшилося навантаження на наші медичні установи. Вони приймають більше пацієнтів. Відтак є потреба у банку крові, яка в будь яку хвилину може бути потрібна хворим. Так, цими днями ми надали кров в пологовий будинок міста. Медики цієї установи приймали пологи в жінки, яка є внутрішньо переміщеною особою. Такі випадки засвідчують, що банк крові нашої установи постійно має бути поповненим,коментує завідуюча донорським відділом центру крові Марта Сорока.

Спорожнілі холодильники із донорською кров’ю змушують хвилюватися медиків: оскільки донорської крові та її компонентів можуть бути затребуваними і під час ДТП, складних операцій та онкохворим людям. Зважаючи на це в Службі крові звертаються до небайдужих мешканців регіону та закликають стати донорами.

У центрі Служби крові вірять – завдяки небайдужим ситуація із донорською кров’ю неодмінно покращиться і рятувати людські життя буде чим!

P.S. Телефон для довідок 03244 2 15 56 Дрогобицька філія Львівського обласного центру Служби крові

Перейти до вмісту