Кризовий медіа-центр «Дрогобич:»: У час кризи ми інформуємо про головне

14:22 27 Березня 2020

COVID-19 змінює життя, вносить корективи у роботу працівників всіх сфер. Перед викликом постала й прес-служба Дрогобицької міської ради.

«З перших днів запровадження карантину ми оперативно переформатували нашу роботу. За дорученням міського голови ми організували роботу Кризового медіа-центру «Дрогобич:», адже усвідомлювали, що попри всю ймовірну складність ситуації, нам необхідно буде інформувати громаду міста про прийняті рішення та вжиті заходи. Досвід організації такого центру ми перейняли у наших колег з Українського кризового медіа-центру», – каже керівник прес-служби Зеновій Квасній.

Минув тиждень з часу як у Дрогобичі запрацював Кризовий медіа-центр «Дрогобич:». Тут щодня відбуваються прямі етери за участі керівництва міста, службовців виконкому міськради та фахівців різних галузей. За тиждень відбувся 21 такий етер.

На Інтернет-порталі ДМР створено спецрубрику «#Кризовий центр “ДРОГОБИЧ”». Щодня на Інтернет-порталі ДМР та у соціальних мережах публікуються матеріали, в яких громадянам подається оперативна інформація, роз’яснення щодо ситуації в місті та регіоні. Триває активна співпраця зі ЗМІ.

«Коли на базі міської ради створили Міжрегіональний координаційний штаб з протидії коронавірусу на Дрогобиччині, у нас вже був готовий медійний майданчик. Інформацію про засідання Штабу, прийняті рішення, відеосюжети та прямі включення ми також публікуємо у спецрубриці «#Кризовий центр “ДРОГОБИЧ”». Відстежуючи статистику користувачів інформацією, ми бачимо, як за останні тижні вона стрімко зросла. Так, від початку цього місяця на Інтернет-порталі ДМР зафіксовано 152 301 користувачів. Для нас ця статистика свідчить про те, що офіційна інформація сьогодні в тренді. Ми не хвастаємося, ми просто працюємо, щоб тисячі громадян регіону, які нині перебувають вдома, були поінформовані з офіційних джерел», – зазначає Зеновій Квасній.

Крім того, на Інтернет-порталі ДМР та у соцмережах публікуються відеосюжети та звернення, які продукує знімальна група.

Важливо й те, що не покидаючи своїх домівок та осель, мешканці мають змогу користуватися е-сервісами «Smart-city».
Оскільки в Україні введено режим надзвичайної ситуації, а також продовжено карантин до 24 квітня, Кризовий медіа-центр розгортає свою роботу в межах регіону. У студії КМЦ інформуватимуть не лише про кількість госпіталізованих з підозрою захворювання на коронавірус з усього регіону, а й про ситуацію у Дрогобицькому районі, містах Дрогобичі, Стебнику, Бориславі та Трускавці.

Отож для громадян нагадуємо про джерела офіційної інформації:

Офіційний інтернет-портал ДМР: www.drohobych-rada.gov.ua

Сторінки у соціальних мережах:
www.facebook.com/DrogRada
t.me/DCSpeaker
Instagram.com/drohobych_rada

Також користуйтеся міським чат ботом.

Пам’ятайте: Ми залишаємось на службі, ви – залишаєтеся вдома!

Перейти до вмісту