Краківський водоканал вчергове підтримав Дрогобич: польські партнери скерували дві водовозки для питної води в місто Котермака

8:50 5 Січня 2023

Із повномасштабним вторгненням країни-терориста на українські землі – одним з перших сформував гуманітарний вантаж та скерував його до Дрогобича Водоканал міста Кракова на чолі із його президентом Пйотром Зєнтарою. Таким чином польські партнери із перших днів війни підтримали місто та вимушено переміщених осіб необхідними речами.

Після енергетичних викликів, які із жовтня постали перед кожним українським містом – Водоканал Кракова вирішив вчергове допомогти дрогобичанам подолати непрості випробування – польська установа скерувала у місто дві водовозки, які при потребі можна використовувати для доставки питної води у різні куточки громади.

Як стверджує керівник КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала – до цього часу їхнє підприємство немало паспортизованих ємностей для доставки мешканцям саме питної води. В час війни та ймовірних надзвичайних ситуацій, пов’язаних із нею – такі машини вкрай потрібні місту, оскільки можуть стати чи не єдиним джерелом забезпечення містян питною водою.

Водовозки ємністю по 5 тисяч літрів кожна. Логістикою та документообігом автівок займалось КУ «Інститут міста Дрогобича» на чолі із Володимиром Кондзьолкою.

Дві паспортизовані машини для підвозу води сьогодні прибули в Дрогобич. У жовтні, коли розпочалися ракетні удари рашистів по енергетичній інфраструктурі нашої держави, польські партнери зрозуміли, що нам слід надати цільову допомогу у вигляді водовозок. Оскільки, через проблеми із вимкненням електроенергії в будь-який час може настати блекаут і місто ризикує залишитися без питної води. Тому дякуємо Водоканалу Кракову за таку потрібну допомогу, як місту так і нашому підприємству, – прокоментував Роман Шагала.

Передача автомобілів відбулася на польській стороні, зокрема у Перемишлі на території розгорнутого Українського хабу гуманітарної допомоги. Там водії КП «Дрогобичводоканал» Ярослав Михайляк та Ярослав Червінський спільно з начальником служби автогосподарства водоканалу Ярославом Паламарчуком отримали ключі від водовозок і прибули на них до Дрогобича. На площі Ринок відбулася символічна зустріч автомобілів із Кракова. Міський голова Тарас Кучма висловив переконання, що тепер Дрогобич може бути спокійним за доставку питної води мешканцям у разі виникнення непередбачуваних ситуацій. Відтак, подякував за жест доброї волі меру Кракова Яцеку Майхровському та керівнику Краківського водоканалу Пйотру Зєнтарі.

Мер міста Кракова та президент Водоканалу побачили, в яких умовах сьогодні перебуває кожне українське місто та які труднощі нам щодня доводиться долати. Вони проаналізували ситуацію із енергетичними викликами та вирішили підтримати Дрогобич і наш Водоканал водовозками для доставки питної води містянам. У цій справі – польські колеги досвідчені професіонали, тому щедро поділились із нами такими потрібними автівками і тим самим підтримали нас. Дякуємо за небайдужість, спільно наближаємо перемогу України, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Додамо, Краківський водоканал – партнер КП “Дрогобичводоканал”. Співпраця між підприємствами переросла в співпрацю між містами. Про це свідчать як численні зустрічі для обміну досвідом, так і гуманітарні конвої із допомогою, які скеровують польські партнери місту Котермака та місцевому водоканалу.

Перейти до вмісту