КП «Муніципальна варта» ДМР інформує

22:53 22 Листопада 2021

Вчора 21 листопада 2021 року, по цілій Країні проводилися урочисті заходи з приводу 8 річниці Революції Гідності.

Пригадаємо ці, пам’ятні для кожного українця події восьмирічної давності, які навіки оселилися в наших головах. Ті події, що відгукуються в наших серцях болем втрат та гордістю за свій народ.

Починаючи з 30 листопада 2013 до лютого 2014 року, Україною прокотилися масові акції протесту громадян України поштовхом до яких послужив протиправний розгону мирної акції студентів та громадських активістів, яка розпочалася 21 листопада 2013 як спротив проти відходу політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою відмовою від цього курсу («Євромайдан»). Одними з головних причин протестів стали надмірна концентрація влади в руках Віктора Януковича та його «сім’ї». Закінчилися ці події повною перемогою волі Народу України.

У нашому місті 21 листопада відбулося скорботне віче, на якому хвилиною мовчання вшанували річницю подій на Майдані Незалежності. Поминальний захід проходив у Сквері Героїв Небесної Сотні, який кілька років тому відкрили на вулиці Пилипа Орлика.

Вшанувати пам’ять Героїв, життя яких обірвалися під час Революція, прийшло чимало дрогобичан, серед яких вояки ОУН-УПА, учасники АТО, священнослужителі, представники керівництва міста, народні депутати та представники різних політичних сил, молодь.

Поминальну молитву, відслужили священнослужителі УГКЦ на чолі з отцем Іваном Паньківим.

На вшанування загиблих, прозвучав військовий салют. Дрогобичани разом із міським головою Тарасом Кучмою (учасником Революції Гідності), поклали квіти до пам`ятного знаку Героїв Небесної Сотні, запалили та лампади

На завершення присутні заспівали Духовний гімн України «Боже великий, єдиний…».

Небо над Сквером Небесної Сотні в цю мить зробилося криваво-червоним, немов би хотіло нагадати нам ціну, яку прийшлося заплатити за перемогу в нерівні боротьбі між українським народом та тодішнім політичним режимом.

До охорони громадського порядку під час заходу були залучені працівники КП «Муніципальна варта».

Фото: https://drohobych-rada.gov.ua/

Перейти до вмісту