КП “Дрогобичводоканал”: Серед обурювачів скороченого режиму водопостачання — споживачі з кількатисячними боргами

18:47 2 Квітня 2020

Запроваджений учора скорочений режим водопостачання підняв хвилю обурення у соціальних мережах.

Основною метою такого заходу, нагадуємо, є економія енергоносіїв, необхідних для видобутку та транспортування води до ваших помешкань. До економії водоканал вдався через борги усіх категорій споживачів, зокрема населення. Фінансовий стан підприємства ускладнила свіжа недоплата у березні розміром 1 млн грн. Загалом населення боргує 12,5 млн грн, з яких 10,4 млн грн припадає на багаповерховий сектор. Показово, що серед вчорашніх обурених коментаторів соціальних мереж є боржники із кількатисячними боргами.

Розуміємо, що більшість споживачів справно платять за послугу. Однак ще раз наголошуємо, цей захід запроваджений для того, щоб уникнути критичної ситуації — не залишити без води усіх внаслідок відімкнення об’єктів водоканалу від електроенергії за несплату. Поділяємо стурбованість людей щодо забезпечення водою у час карантину. Втім, водопостачання ми не припинили і не змінили його обсягів, зміни торкнулися лише режиму у час, коли наша послуга є найменше затребуваною серед населення. Йдучи на цей крок, ми не уявляли, що серед наших споживачів так багато тих, кому конче потрібна вода вночі. Відповідно до аналітичних розрахунків, лише 4% води населення споживає у нічну пору доби.

– Чому незручності, пов’язані із скороченим режимом водопостачання, торкнулися здебільшого мешканців верхніх поверхів багатоповерхових будинків?

– Вночі у місті ми припиняємо роботу насосних станцій, за допомогою яких відбувається транспортування води на найвищі поверхи.

Окремо звертаємося до дописувачів, які закликають не платити за водопостачання, не розуміючи того, що їхні заклики можуть мати негативні наслідки для всіх споживачів. Неоплата у нинішній час призводить до нарощення і так великих боргів населення. Через них водоканал не може проводити вчасний і повний розрахунок за електроенергію, без якої ні видобуток, ні транспортування води неможливі. У енергопостачальної організації, незважаючи на карантин, ніхто не забрав права відмикати від енергоживлення всі насосні станції.

Звертаємося до вас з проханням проявити розуміння, не нагнітати ситуацію та вчасно оплачувати рахунки за отримані послуги. Сподіваємося, що ці вимушені зміни — тимчасові і у скорому часі ми зможемо відновити звичайний режим водопостачання.

КП “Дрогобичводоканал”

Перейти до вмісту