Консенсусу досягнуто: Районну бібліотеку передають на баланс Дрогобицької територіальної громади

16:02 12 Квітня 2021

У понеділок, 12 квітня, відбулася зустріч голови РДА Степана Кулиняка, голови Дрогобицької районної ради Андрія Шевкенича та міського голови Дрогобича Тараса Кучми з працівниками Дрогобицької районної бібліотеки. Зустріч відбулася у приміщенні районної бібліотеки.

На початку зустрічі Степан Кулиняк зазначив, що шляхом виділення коштів з районного та міського бюджетів невдовзі буде вирішено питання виплати зарплат для працівників районної бібліотеки.

Андрій Шевкенич наголосив, що відповідні суми коштів знайдено і питання виділення коштів буде вирішено. Районна рада виділить відповідну субвенцію Дрогобицькій міській раді, а 13 квітня сесія райради прийме відповідне рішення про передачу районної бібліотеки на баланс Дрогобицької територіальної громади. Те, що досі райрада не прийняла такого рішення, очільник району пояснив, що відповідний проект рішення по різному трактували економісти та юристи.

Своєю чергою Тарас Кучма зазначив, що рішення мало б бути прийняте на початку січня.

«Ми не будемо згадувати те, що було. Сьогодні ми маємо узгоджене рішення між районом і Дрогобицькою громадою. Завтра проєкт рішення приймуть на сесії райради, відтак, 22 квітня, на сесії Дрогобицької міської ради ми приймемо рішення про прийняття районної бібліотеки на баланс Дрогобицької громади. Більше того, до Великодніх свят, спільно з керівництвом району, ми вирішимо питання виплати заборгованої заробітної плати», – резюмував Тарас Кучма.

Перейти до вмісту