Комісія продовжує розгляд проектів, які подаватимуть на обласний Конкурс місцевих ініціатив

13:42 26 Січня 2022

Продовжує роботу Комісія, створена в Дрогобицькій міській раді з метою попереднього розгляду проектів, які подаватимуть на обласний Конкурс місцевих ініціатив і Конкурс регіонального розвитку та співфінансуватимуть з бюджету Дрогобича.

На минулих засіданнях комісія затвердила пріоритети проектів, які подаватиме на область та співфінансуватиме місто цьогоріч. На даному етапі триває розгляд проектів, які презентують самі автори.

Зокрема перед комісією було представлено проект реконструкції даху Народного дому м. Стебника, проект ремонту пішохідних доріжок на території лікарні, з метою досягнення пріоритетної цілі – доступності медичних послуг для маломобільних груп населення, проект облаштування спортивно-розважального майданчика в Дрогобичі та проект облаштування в Стебнику музею пам’яті В’ячеслава Чорновола.

Рішення комісії є рекомендаційним і воно не може заборонити авторам подавати проекти на участь в конкурсі самостійно. Однак спільні засідання дають можливість спільно обговорити питання та покращити комунікацію між усіма учасниками.

Нагадаємо, що реєстрація проектів на обласний Конкурс місцевих ініціатив та Конкурс регіонального розвитку розпочалась 1 січня та триватиме до кінця лютого.

Цьогоріч Львівська обласна рада передбачила на реалізацію Конкурсу лише 66 мільйонів гривень, затвердила нові вимоги до проектів та умови їх фінансування. Затверджена в області сума є вдвічі менша від минулорічної. Враховуючи те, що на Львівщині є 74 громади, кожна громада зможе отримати лише 1, в кращому разі 2 великі проекти в цьому році, або 6-7 мінімальних (по 200 тис грн).

Щоб врегулювати ситуацію та хоч якось впливати на процес у Дрогобицькій громаді створили комісію з попереднього відбору проектів, яку очолив перший заступник міського голови Ігор Герман.

На час прийому проектів, комісія працює щотижнево.

Перейти до вмісту