Комісія продовжує перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання карантинних вимог та легалізації праці

13:29 15 Квітня 2021

Комісія у складі фахівців відділу економіки, сектору праці, Дрогобицького міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області та представника Національної поліції продовжує моніторингові обстеження закладів торгівлі та побутового обслуговування населення у містах Дрогобичі та Стебнику.

У своїй роботі комісія керується Розпорядженням міського голови «Про заходи, пов’язані з недопущенням поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» від 16.01.2021 року № 22-р, 29.01.2021 року та здійснює перевірку щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог у період карантину, а також дотримання вимог чинного законодавства щодо сплати акцизного податку, недопущення фактів використання незадекларованої праці.

З керівниками та працівниками закладів проведено роз’яснювальну роботу та надано пропозиції щодо усунення встановлених невідповідностей. Додатково здійснено роз’яснення щодо вчасної видачі розрахункових документів та повноти сплати акцизного податку. Проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання умов законодавства про працю, значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

Виїзди комісії відбуватимуться регулярно на всій території Дрогобицької міської територіальної громади.

Відділ економіки та сектор праці

Перейти до вмісту