Комісія заслухала проекти, які подаватимуть на обласний Конкурс місцевих ініціатив

11:37 20 Січня 2022

Продовжує роботу Комісія з попереднього відбору проектів місцевих ініціатив та регіонального розвитку, які будуть співфінансуватись з бюджету Дрогобича. 19 січня відбулось чергове засідання, в ході якого Комісія заслухала ряд проектів та обговорила визначені пріоритети.

Чергове засідання Комісії відбулось в світлиці Дрогобицької міської ради та пройшло під головуванням першого заступника міського голови Ігоря Германа.

На засідання, окрім членів комісії, завітали кілька авторів, які ознайомили присутніх зі своїми проектами, їх кошторисною вартістю та переконували в доцільності їх реалізації. Зокрема свої проекти перед комісією представили директори Дрогобицької Художньої школи та Дрогобицької музичної школи №1, а також менеджери КУ «Інститут міста Дрогобича», які готують проекти до реєстрації.

Нагадаємо, на попередніх засіданнях Комісії було обговорено умови цьогорічного обласного Конкурсу мікропроектів та проектів регіонального розвитку та визначено пріоритети, яких дотримуватиметься місто в поданих проектах.

Так як конкурс мікропроектів є обласним, місто фінансуватиме не більше 50% вартості кожного проекту. Небюджетний внесок має становити не менше 11%, а у випадку ОСББ – не менше 30%.

В освіті пріоритетними визначили: санвузли в садочках і школах, харчоблоки в садочках та заміна вікон у школах (щоб завершити раніше розпочаті заміни).
В охороні здоров’я – доступність медицини для маломобільних груп населення.

В комунальній сфері – ремонт та благоустрій внутріквартальних прибудинкових територій, зон загального користування, їх освітлення.

В культурі пріоритетним визначили ремонти дренажної системи та дахів, з метою збереження закладів та будівель, що носять культурну цінність.

Наразі комісія вже розглянула та проговорила ряд проектів. Рішення комісії є рекомендаційним і воно в жодному разі не може заборонити авторам подавати свої проекти на участь в конкурсі. Однак спільні засідання дають можливість обговорити питання кожної сфери громади, побачити, які проекти потребують першочергової реалізації та покращити комунікацію між усіма учасниками.

Так як цьогоріч Львівська обласна рада передбачила на реалізацію Конкурсу місцевих ініціатив лише 66 мільйонів гривень, що вдвічі менше, ніж минулого року, – громади зможуть реалізувати в рази менше проектів.

Однак Дрогобич, який завжди відзначався кількістю та якістю написаних проектів, шукає можливості для залучення якомога більшого фінансування з обласного бюджету. А з метою підтримки ініціативності авторів – розглядатиме можливість реалізації проектів, в тому числі шляхом залучення програм місцевого співфінансування.

Нагадуємо, що реєстрація проектів на обласний Конкурс місцевих ініціатив та регіонального розвитку стартувала з 1 січня та триватиме до кінця лютого.

Перейти до вмісту