Комфортне довезення учнів: Дрогобицька громада отримала два нових шкільних автобуси

16:36 19 Жовтня 2022

Сьогодні, 19 жовтня, міський голова Дрогобича Тарас Кучма та керівник відділу освіти Віталій Вовків отримали ключі від двох нових автобусів «Школярик», які курсуватимуть селами громади. Передав ключі посадовцям Дрогобицької міської ради очільник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Від початку повномасштабної війни, Дрогобицька громада передала чотири з п’яти шкільних автобусів на потреби українських військових. Автобуси «Школярик», які перебували на балансі відділу освіти, здійснювали довезення учнів у селах Дрогобицької громади. Зокрема до шкіл у селах Лішні, Бистриці, Медвежі та Нижніх Гаїв.

Оскільки із вересня навчання в школах Дрогобича та громади розпочалось в очному форматі, учні Лішні, Бистриць, Медвежі та Нижніх Гаїв змушені доїжджати до навчальних закладів громадським транспортом. Тож гостро постала потреба у автобусах «Школярик».

Якісне навчання дітей — наш пріоритет, про який ми маємо дбати та забезпечити школярам максимально комфортні умови добирання до освітніх установ. Адже безпека учнів – на першому місці. Тож від імені Дрогобицької громади висловлюю подяку за розуміння та надані «Школярики» голові Львівської обласної військової адміністрації Максиму Козицькому, — прокоментував Тарас Кучма.

Кошти на закупівлю автобусів виділяли шляхом співфінансування: 60% — місто, 40% — ЛОВА. Сучасні автобуси оснащені всім необхідним для довозу школярів, зокрема для транспортування дітей з інклюзією.

Наразі відбулась передача двох «Школяриків», ще два планують передати наступного тижня і ще один — у грудні.

Додамо, у співфінансуванні з громадами, Львівська ОВА закупила 126 шкільних автобусів марки ISUZU-Богдан, виробництва АТ «Черкаський автобус» для потреб навчальних установ області.

Перейти до вмісту