Комунальні служби готові до погіршення погодних умов | Відео

15:46 19 Січня 2022

На найближчі два дні на Львівщині прогнозують суттєве погіршення погодних умов. Впродовж усього дня, 19 січня, на дорогах буде ожеледиця. До кінця дня прогнозується вплив північної периферії антициклону, у зв’язку з чим синоптики прогнозують сильний вітер та хуртовини. Пориви вітру впродовж наступних двох днів сягатимуть 20 м/c.

Погіршення погодних умов може ускладнити рух громадського транспорту та спричинити затори на дорогах. Тому комунальні служби Дрогобича готуються в посиленому режимі, щоб вчасно та якісно обслуговувати територію громади в час негоди.

«Всі засоби, які є в комунальних службах, – готові до використання. Техніка на ходу, люди готові до роботи, при необхідності – цілодобово. Все залежить від того, наскільки рясними та інтенсивними можуть бути снігопади. У випадку надзвичайних ситуацій закликаю громадян відповідально відноситись до ситуації та без нагальної потреби не виїжджати на дороги. На території нашої громади є багато доріг, які перебувають на балансі департаменту автомобільних доріг Львівської ОДА та обслуговуються їхніми підрозділами. В нашому випадку – райавтодором. Однак при надзвичайних ситуаціях – ми не залишаємо мешканців нашої громади без допомоги та долучаємось до розчистки цих доріг також» – наголошує директор «Департаменту міського господарства» Ростислав Пошивак.

Для охоплення всієї громади комунальні служби залучають до розчищення доріг приватних підприємців на місцях.

«На даний час у нас в готовності три піскорозкидувачі, міні-бобкат, екскаватор, трактор з відвалом, камаз з відвалом та дві одиниці грейдерів. Всі працівники готові до роботи. Крім цього ми задіюємо по окремих селах підприємців, які мають відповідну техніку для розчищення доріг. Загалом заключено угоди з сімнадцятьма підприємцями, тож в разі негоди вони також виїдуть на розчищення доріг, що перебувають в комунальній власності» – розповідає директор КП «Служба муніципального управління» Володимир Суда.

У випадку виникнення будь-яких аварійних ситуацій, просимо повідомляти на міську «Гарячу лінію» за номером 41-01-60 або скористатися е-сервісом «Відкрите місто».

Перейти до вмісту