Комп’ютерна Академія IT STEP відкриває філію у Дрогобичі

17:17 23 Червня 2022

Дрогобич Smart city – один з напрямів у Стратегії розвитку громади. Впровадження розумних технологій, цифрова трансформація управлінських і комунікаційних процесів та навчання громади – це комплекс заходів, який впроваджується впродовж останніх кількох років.

За останні кілька місяців до Дрогобича релокувала низка підприємств з зони бойових дій. Це свідчить про те, що систематична підготовка інвестиційних майданчиків дає позитивний результат. Зацікавив Дрогобич й представників галузі ІТ, адже серед релокованих компаній є й такі.

Днями до міської ради звернулися представники Комп’ютерної Академії IT STEP з пропозицію розгорнути свою діяльність у місті Дрогобичі. Управлінням цифровізації, інформаційної політики та комунікацій було організовано зустріч із потенційним інвестором та вивчено його потреби. До зустрічі були залучені представники структурних підрозділів у сферах економіки, інвестицій, комунального майна та освіти.

Після зустрічі представник Академії Кирило Сушко зазначив, що у Дрогобичі отримав підтримку від місцевої влади за всіма напрямами і побачив справжній європейський підхід до бізнесу.

Комп’ютерна Академія IT STEP – є найбільшою міжнародною компанією, яка спеціалізується на IT-освіті, з сотнями тисяч випускників по всьому світі.

У Дрогобичі планують навчати за такими напрямами:
– Розробка програмного забезпечення
– Комп’ютерна графіка та дизайн
– Мережі та кібербезпека
– Курс з інтернет-маркетингу
– Курс з Front-end розробки
– Мала Комп’ютерна Академія (9-14 років)
– IT старт (7-9 років)

Програма узгоджується з IT-індустрією та постійно оновлюється, тому Комп’ютерна Академія IT STEP надає найактуальніші та найзатребуваніші знання, які дозволять випускникам стати частиною найкращих світових IT-компаній.

У Дрогобичі планують не просто навчати охочих, а й оформити діяльність таким чином, щоб сплачувати податки до місцевого бюджету. Більше того, планують залучати й місцевих фахівців, а це – нові робочі місця. Тісне партнерство планують налагодити й з освітніми закладами міста.

Наразі тривають переговорні процеси щодо обрання локації розміщення Академії та облаштування освітнього простору. Розглядають можливість співпраці з ліцеєм імені Богдана Лепкого. Паралельно представники комп’ютерної академії планують розгорнути інформаційну кампанію, щоб не гаяти часу з набором дітей та молоді на навчання.

Перейти до вмісту