«Кольорова інтрига» – в Дрогобичі стартує всеукраїнська виставка живопису на склі

10:43 17 Грудня 2021

Популяризувати живопис на склі (як традиційний так і сучасний) покликана виставка «Кольорова інтрига», яка вперше від часів незалежності об’єднала аж 22 митців, які працюють в цій техніці. Виставку відкриють 19 грудня у Дрогобичі в Галереї сучасного мистецтва (Культурно-освітній центр).

Ініціатори виставки: куратор та організатор міжнародних мистецьких проєктів Роман Білявський, львівський художник Богдан Савицький, а також Дрогобицький культурно-освітній центр ім. Івана Франка та Галерея сучасного мистецтва Дрогобицької дитячої художньої школи.

Мета виставки – сповідувати зацікавлення малярством на склі, для того, щоб молоді художники підхопили та зберегли не лише унікальну його технологію, а й традиції.

Експозицію складуть, як роботи знаних у своїй царині митців – Миколи Андрущенка, Василя Семенюка, Ярослава Даниліва, Оксани Андрущенко, а також молодих митців. Загалом буде експоновано роботи митці зі Львова, Дрогобича, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців, Ужгорода, Коломиї, Золочева, Вінниці та Кам’янського.

Відкриття виставки стартує 19 грудня (неділя) о 14.00 год. в Галереї сучасного мистецтва.
Експозиція буде доповнена роботами на склі, учнів Дрогобицької дитячої художньої школи та Малої академії мистецтв ім. Еммануїла Миська, cмт. Підбуж.

Організатор заходу ГО “Центр ініціатив сприяння соціального та культурного розвитку в Україні” та Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА

За підтримки офіційних партнерів: ГО «Центр промоції культурного та соціального розвитку в Україні», ГО «Міжнародне мистецьке об’єднання «Civitas LEOPOLIS», ГО «Центр сприяння та розвитку міжнародних проєктів ЮНЕСКО в Україні».

Перейти до вмісту