Кого чекають перевірки трудового законодавства?

15:22 4 Червня 2020

На виконання доручення Прем’єр-міністра України та окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці , інспектори праці проводититимуть позапланові заходи державного нагляду що були погоджені Держпраці України. Інспекційні відвідування здійснюватимуться на підставі звернень громадян, які надійшли під час карантину та потребують перевірки викладених у них фактів.

Контрольна діяльність з питань дотримання вимог трудового законодавства здійснюватиметься із метою забезпечення організації роботи щодо належного, об’єктивного розгляду звернень громадян, враховуючи вимоги постанови КМУ від 20.05.2020 №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з урахуванням черговості їх надходження, починаючи з дня оголошення карантину.

Від початку карантину до сектору з питань праці Дрогобицької міської ради надходять звернення громадян щодо порушення своїх прав роботодавцями. Переважна більшість скарг стосується порушень трудового законодавства : проблеми з виплатою зарплати, незаконні звільнення , примус до виходу у неоплачувану відпустку. Надходять скарги від людей про те, що вони працевлаштовані неофіційно, а власник не хоче їх оформляти відповідно до вимог законодавства. Через мораторій , інспектори праці на сьогодні не можуть повною мірою реагувати на звернення та проводити інспекційні відвідування.

Нагадаємо, за порушення трудового законодавства в Україні передбачена адміністративна, кримінальна відповідальність, а також фінансові санкції. Попри мораторій , про порушення прав громадяни міста можуть звертатися в сектор з питань праці Дрогобицької міської ради.

Сектор з питань праці ДМР

Перейти до вмісту