Кладовище на вулиці Трускавецькій оцифрували: латвійська компанія презентувала результати пілотного проекту

14:22 9 Грудня 2021

Сьогодні, 9 грудня, Дрогобицька міська рада прийняла з черговим робочим візитом гостей з Латвії. Делегація прибула на чолі з послом Республіки Латвія в Україні Ілгварсом Клявом та зустрілась з головою Дрогобицької громади Тарасом Кучмою та його заступниками.

Після офіційного прийому в міського голови відбулась робоча нарада за участі посла Ілгварса Клява та компанії SIA «CEMETY» з латвійської сторони та управлінням цифровізації, інформаційної політики та комунікації і комунальних служб Дрогобицької міської ради, під керівництвом заступників міського голови Володимира Коцюби та Андрія Ковча і секретаря ради Ореста Каракевича.

Латвійська компанія SIA «CEMETY» займається оцифруванням даних кладовищ. В якості пілотного проекту обрали саме Дрогобич. А за основу взяли старовинне міське кладовище на вулиці Трускавецькій.

Латвійські колеги презентували результати своєї роботи. Оцифровані дані міського кладовища будуть доступними, як для мешканців, так і для адміністрації кладовища – на сервісі cemety.com.ua. Це інформація про кладовище, нумерація могил та склепів, місце їх розташування на карті та дані про похованих там людей.

Компанія SIA «CEMETY» займається оцифруванням кладовищ в Латвії вже близько 9 років. Проведені роботи дають можливість упорядкувати існуючі поховання та спрощує роботу як адміністрації, так і родичам померлих людей, які, окрім всього іншого, можуть замовляти послуги з обслуговування конкретної могили чи склепу.

“Тривалий час ми вели переговори з нашими латвійськими колегами, щоб реалізувати цей проект саме в Дрогобичі. Для нашого міста ці роботи були проведені безкоштовно. Міське кладовище, що на вулиці Трускавецькій, має стати прикладом для подальшої роботи з оцифрування інших кладовищ в Україні “ – наголошує секретар міської ради Орест Каракевич.

SIA «CEMETY» – це латвійська компанія, яка займається оцифруванням даних із цвинтарів, розробляє та підтримує системи оцифрування та керування даними кладовищ. Введення даних та обробка інформації максимально проста для користувачів будь-якого віку.

Перейти до вмісту