Керівництво громади відвідало тренувальну базу Центру тактичної підготовки «Рекрут»

13:32 19 Травня 2022

Триває третій місяць хороброго протистояння українців російському загарбнику. В час війни одним із найбільш актуальних питань є базова тактична підготовка людей – як поводитись зі зброєю, як правильно захищатись, як правильно надати першу домедичну допомогу і загалом як бути корисним своїй країні у боротьбі з ворогом.

Теоретичні знання та практичні навички з цих та інших питань дають людям у професійному Центрі тактичної підготовки «Рекрут». Через нього пройшло вже близько шести сотень рекрутів, – людей, які не мали жодних бойових навичок, а після пройденого експрес-курсу володіють необхідними основами бойової підготовки.

Особливістю Центру є залученість іноземних інструкторів – професійних військових НАТО. Це люди, які мають колосальний бойовий досвід. Сьогодні вони діляться ним з українцями, навчають людей основам військової підготовки та щиро вболівають за перемогу України.

Центр тактичної підготовки «Рекрут» починав навчання на базі Дрогобицької міської ради, сьогодні ж має декілька облаштованих тренувальних баз і розширює свою діяльність, з метою охоплення ще більшої кількості людей.

«Після повномасштабного вторгнення росії на наші землі, велика кількість чоловіків та жінок стали на захист України. На жаль, більшість тих, хто бажає захищати рідну країну, не мають належної підготовки. Тому наша головна мета – залучити та навчити цивільне населення військовій справі. Керуючись нормами Закону України «Про основи національного спротиву», ми розробили навчальні курси, залучили професійних інструкторів та намагаємось охопити та підготувати якомога більше людей» – наголошує керівник Центру Андрій Балонь.

Міський голова Тарас Кучма, спільно з заступником, керуючим справами виконкому Володимиром Коцюбою відвідав одну з навчальних баз Центру, де відбувалась теоретична частина навчання.

«Ми максимально підтримуємо такі ініціативи, адже сьогодні, як ніколи, усім українцям треба бути готовими як фізично, так і психологічно – захищати свою країну і дати гідну відсіч ворогу. Війна триває. Тому важливо, аби якомога більше людей пройшли навчання та практичні тренування і були професійно підготовлені» – наголошує міський голова Тарас Кучма.

В рамках експрес-курсу, учасники набувають базових навичок поведінки в час війни, основам захисту та нападу на ворога, основам поводження зі зброєю та її ефективного застосування, а також необхідним навичкам надання першої медичної допомоги. Протягом курсу учасники слухають теоретичну частину навчання та відпрацьовують практичні тренування.

Перейти до вмісту