Картка дрогобичанина: процес прийому заявок на виготовлення уже відновлено

14:41 23 Лютого 2023

У Дрогобичі триває реалізація соціального проекту «Картка Дрогобичанина». Завдяки цьому проекту, власники картки мають змогу отримувати знижку на проїзд у громадському транспорті, а пільгові категорії населення – мають право на двадцять безкоштовних проїздів щомісяця.

Після вирішення технічних проблем між компанією-постачальником програмного забезпечення та компанією, яка виготовляє картки, партнер проекту Ощадбанк відновив прийом заявок на їхнє виготовлення.

Проект «Картка Дрогобичанина» – складова програма інформатизації «Цифрова Дрогобицька громада». Як і в будь яких цифрових проектах, іноді виникають технічні проблеми. Ми цього не приховуємо і говоримо про це відкрито. Нам важливо, щоб започатковані проекти розвивалися. Завдяки нашим ІТівцям і фахівцям управління інвестицій та розвитку економіки, які дотичні до забезпечення реалізації цього проекту, проблему усунуто. Ми просимо вибачення у власників карток, яким у цей період довелося зіткнутися з певними труднощами. Сподіваюся, що партнери проекту надалі сумлінно виконуватимуть свої зобов’язання і більше таких проблем не виникатиме. Зараз ми працюємо над розширенням функціоналу Картки Дрогобичанина, щоб її власники мали більше вигоди, – прокоментував Зеновій Квасній, керівник управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій.

Тепер Картку Дрогобичанина знову можна виготовити у відділенні Ощадбанку. Співробітники банківської установи вже відновили прийом заявок.

Щоб отримати відповідну банківську карту, потрібно звернутись у будь-яке відділення Ощадбанку з паспортом громадянина України та ідентифікаційним кодом. Сама ж процедура виготовлення картки займає близько двох тижнів.

Нарахуванням компенсацій за безкоштовні проїзди для пільгових категорій населення у громадському транспорті займається управління соціального захисту населення.

Відповідно до рішення виконкому №68 від 24.03 2022 право на 20 безкоштовних проїздів в місяць мають пенсіонери за віком, особи з інвалідністю ІІІ групи, особи, які перебувають у складних життєвих обставинах (на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, один з батьків дитини, який є отримувачем допомоги на дитину-інваліда віком до 18 років та опікуни (піклувальники) дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування). Проїзди не сумуються.

З усіх технічних питань можна звертатися в управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій Дрогобицької міської ради (каб. №304).

Перейти до вмісту