Карантин: Нові обмеження роботи закладів громадського харчування

11:59 7 Серпня 2020

Відділ економіки ДМР звертає увагу керівників закладів громадського харчування на нові правила карантину та обмеження, які затверджено міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, 5 серпня 2020 року.

Суб’єктам господарювання, що здійснюють діяльність у сфері громадського харчування заборонено прийом відвідувачів у залах та приміщеннях.

Обслуговування громадян дозволено проводити на літніх майданчиках, терасах з дотриманням наступних правил:

– забезпечення безпечної відстані між столиками не менше 1,5 метра;

– за одним столиком можуть розміщуватися на більше чотирьох осіб (без врахування дітей до 14років);

– меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дозволить його продезінфікувати. Можливий варіант одноразового або електронного меню;

– використання багаторазового посуду можливо тільки при забезпеченні його миття при високій температурі в посудомийній машині;

– столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках.

Усі співробітники перед початком роботи повинні проходити перевірку температури тіла. Якщо температура вище 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику заборонено.

При вході у заклад громадського харчування повинно бути організовано місце для обробки рук антисептиком

У місцях скупчення людей, на підлозі повинна бути розмітка — для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 метра.

Заборонено роботу дитячих кімнат і зони самообслуговування, приготування страв на відкритих кухнях.

Крім цього, у закладах громадського харчування заборонено проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю більше 10 осіб.

Адміністрація закладу громадського харчування повинна забезпечити:

– наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах(використання багаторазових рушників заборонено);

– вологе прибирання виробничих приміщень поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і співробітників не рідше ніж кожні дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;

– централізований збір використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.

Також, суб’єктам господарювання рекомендовано розмістити у закладі Правила для відвідувачів:

– потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;

– обов’язково дотримуватися соціальної дистанції у 1,5 метра;

– заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а ось сидіти за столом можна без неї;

– забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т.ч. у вбиральнях).

Вищевказані обмеження діють включно до 31 серпня 2020 року або до особливого розпорядження.

Перейти до вмісту