Карантинні обмеження у Дрогобицькій територіальній громаді поширили на роботу ринків, розважальних центрів та заклади громадського харчування

16:15 31 Січня 2022

31 січня відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ДМР. Беручи за основу рішення обласної комісії ТЕБ і НС – у Дрогобичі підтримали та затвердили наступні обмеження у зв’язку із стрімким поширенням ковідної недуги в регіоні та області. Зокрема, із 00 год. 00 хв. 31 січня 2022 року до діючих обмежень додадуться такі заборони:

1) приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос;

2) діяльність ринків, крім продовольчих;

3) приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів;

4) приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності;

5) проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних норм та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників, заходів з атестації здобувачів, заходів з оцінювання якості освіти.

Заборона на відвідування ресторанів, фітнес-центрів і на роботу ринків не поширюватиметься на заклади, де усі працівники та відвідувачі пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу або мають негативний результат ПЛР-тесту, що дійсний 72 години. Також до цього переліку належить сертифікат про одужання у додатку Дія. Вимога про сертифікати не поширюється на відвідувачів, молодших за 18 років.

Проведення масових заходів і відвідування розважальних закладів можливе за умови повної вакцинації або сертифікату про одужання в додатку Дію, а також – негативного ПЛР-тесту або тесту на визначення антигену до коронавіруса, що дійсні 72 і 48 годин відповідно.

6) Також заборонено перебування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно:
– обслуговування у магазинах;
– на зупинках громадського транспорту;
– на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра.

Також Комісією прийнято рішення:
– Дрогобицькому відділенню поліції Головного управлінню Національної поліції у Львівській області, Трускавецькому управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області посилити контролюючі заходи щодо дотримання протиепідемічних заходів на території Дрогобицької територіальної громади. Термін виконання – постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження.
– Керівникам установ та організацій незалежно від форми власності забезпечити: неухильне дотримання карантинних обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236. Термін виконання – постійно, на весь час дії карантину або до особливого розпорядження.

Додамо, Львівська область станом на 25 січня перевищила необхідні для оголошення «червоної» зони показники. «Червона» зона передбачає суттєве посилення карантину в регіоні, зокрема закриття шкіл і університетів, ресторанів та кафе, ТРЦ, кінотеатрів, театрів та інших розважальних і культурних закладів, непродовольчих магазинів і ринків, спортзалів і фітнес-центрів, проведення концертів та спортивних змагань за присутності глядачів тощо. Усі заклади зможуть продовжити роботу лиш за умови вакцинації всього колективу та відвідувачів або за наявності негативного результату ПЛР-тесту або тесту на антиген (до 72 годин).

Перейти до вмісту