«Карантинні ненадходження»: Як COVID-19 вдарить по бюджету Дрогобича?

8:36 15 Травня 2020

Пандемія COVID-19 сильно вдарила по економіці України. Вже два місяці як через карантинні обмеження частина підприємств зупинила свою роботу, деякі роботодавці звільнили працівників або зменшують їм заробітні плати. Відповідно зменшуються надходження до державного та місцевих бюджетів.

Про те, як пандемія COVID-19 вдарила по бюджеті Дрогобича і як це відобразиться надалі впродовж 2020 року розповіла начальник фінансового управління ДМР Оксана Савран.

Скільки втратить бюджет Дрогобича за час карантину остаточно буде відомо після його завершення.

Однак за перші два місяці карантину – березень та квітень – міський бюджет недоотримав 9 мільйонів гривень. Якщо така ж ситуація складеться і в травні, то збитки збільшаться до 16,5 мільйонів гривень.

Серед основних надходжень, які через карантин втратив міський бюджет Дрогобича, це сплата ПДФО та оренди землі. Лише за березень-квітень за цими показниками до міського бюджету не надійшло понад 7 мільйонів гривень.

Чим довше в країні триватимуть карантинні обмеження, тим більше втрат матимуть всі бюджети, – зазначає Оксана Савран.

Начальник фінансового управління додає, що загальна бюджетна ситуація у 2020 році залежить від того чи вдасться надолужити впродовж року вже втрачені фінансові показники за час карантину. Якщо ж показники надолужити не вдасться, тоді, ймовірно, кошти зніматимуть з фінансування об`єктів благоустрою, чого хотілося б найменше.

Все ж, сподіваюсь, що цей період закінчиться і до кінця року вдасться надолужити показники, відтак фінансова ситуація стабілізується, — резюмує Оксана Савран.

Перейти до вмісту