Калуш у Дрогобичі: офіційна делегація переймає досвід створення Індустріального парку

15:40 5 Липня 2022

Сьогодні, 5 липня, до Дрогобича завітала офіційна делегація з міста Калуш. Мета візиту – знайомство з містом та переймання досвіду створення індустріального парку.

У складі делегації до Дрогобича завітали міський голова Калуша Андрій Найда, радник міського голови Сергій Гумінілович, начальник управління економічного розвитку Юрій Соколовський, начальник управління земельних відносин Володимир Мельник та голова правління ГО «УФРА» Наталія Захарова.

Зустрічав гостей міський голова Тарас Кучма, спільно з першим заступником Ігорем Германом. В прийомі делегації взяли начальник управління інвестицій та економічного розвитку Леся Лазунда та директор КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка.

Прийом відбувся у кабінеті міського голови, де гості обмінялись подарунками. Міський голова Калуша вручив Тарасові Кучмі та Ігорю Герману славнозвісні панами та футболки гурту KALUSH – цьогорічних переможців Євробачення.

Згодом делегація мала змогу відвідати КУ «Інститут міста Дрогобича» та ознайомитись з стратегією розвитку Дрогобицької громади. Після цього управління інвестицій та економічного розвитку презентувало гостям напрацювання зі створення Еко-смарт індустріального парку «Галіт» у Дрогобичі.

Візит делегації завершився неофіційними заходами – екскурсією містом та підйомом на вежу Ратуші, яке організував для гостей Туристично Інформаційний Центр Дрогобича.

Нагадаємо, що з часу повномасштабного вторгнення росії на українські землі, до Дрогобицької громади релокувало чимало приватного бізнесу. Підприємства переїжджають до нас з територій, які опинились під ворожими обстрілами чи окупацією та відновлюють тут свою роботу, отримуючи від міста повний супровід та підтримку в процесі релокації.

Відтак 9 червня депутати Дрогобицької міської ради підтримали рішення про заснування у Дрогобичі Індустріального парку. Станом на сьогоднішній день триває конкурс з вибору керуючої компанії.

Еко-смарт індустріальний парк «Галіт» облаштують у Дрогобичі на 19 га землі. Індустріальний парк планує об’єднати в собі різні види промисловості та буде орієнтований в першу чергу на малий та середній бізнес.

Перейти до вмісту