«Кава з міським головою»: Тарас Кучма поспілкувався із педагогами міста та громади

11:11 29 Вересня 2022

Традиційно, в першу неділю жовтня, відзначаємо День працівника освіти. Саме педагог своє працею щоденно формує світогляд підростаючого покоління та суспільства загалом, навчає жити, мислити та любити рідну землю.

З цієї нагоди, міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно із начальником відділу освіти Віталієм Вовківом, заступницею керівника освіти Ольгою Олексюк зустрілись з представниками педагогічних колективів навчальних закладів міста та громади.

Зустріч відбулась вже втретє з ініціативи Центру професійного розвитку педагогічних працівників у форматі «Кава з міським головою». Захід організували у конференц-залі «Дія Центр», де за філіжанкою ароматної кави у дружній атмосфері очільник громади поспілкувався з освітянами, почув про найчастіші виклики та проблеми, з якими вони стикаються у своїй щоденній праці. Модератором розмови виступила Наталія Свойкіна — психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Цьогоріч зустріч відбулась у зміненому форматі. Серед запрошених були вчителі, які рідше мають нагоду поспілкуватись з очільником громади, на відміну від керівництва закладів освіти.

Бесіду розпочали з того, що Тарас Кучма поділився з освітянами інформацією про роботу органів місцевого самоврядування та згуртованість громади міста у перші дні повномасштабного російського вторгнення та те, як вдалось акумулювати сили на підтримку армії та військових. Обговорили й тему, як місто та його мешканці активно допомагали і продовжують допомагати внутрішньо переміщеним особам, які знайшли прихисток у нашій громаді. Про величезні вантажі гуманітарних місій, які регулярно скеровуються містам, лікарням та громадам, які потерпають від окупації чи ворожих обстрілів. Як місту вдається залучати міжнародних партнерів та інвестицій.

Не оминули увагою і нові виклики у сфері освіти, з якими зіткнулась дрогобицька громада. Обговорили важливість забезпечення якісного освітнього процесу для учнів, нових підходів у навчанні та впровадження інноваційних технологій.

Від важливих питань міста та громади перейшли до більш особистісних. Зокрема присутні поцікавились у очільника яким він бачить розвиток Дрогобича через 10 років, які спогади закарбувались у пам’яті зі шкільних років, яка життєва ситуація стала найкращим вчителем та чим у житті пишається, а за чим шкодує. Завдяки інтерактивному формату зустрічі, освітяни також відповідали на ті ж питання у форматі діалогу.

На закінчення Тарас Кучма подякував усім освітянам за зустріч, активну і цікаву розмову та привітав їх з прийдешнім Днем працівника освіти.

Щиро хочу подякувати вам та усім нашим педагогам за ту роботу, яку ви щоденно робите. Насамперед, хочу побажати вам, щоб вас любили, щоб ви любили і та любов супроводжувала вас завжди у житті. Адже лише любов’ю один до одного, до друзів, до колег, до вашого життєвого покликання ми спільно зможемо змінити цей світ, — наголосив Тарас Кучма.

Перейти до вмісту