З 28 травня у ЦНАПі Дрогобича ID-картки видають разом з податковим номером

17:30 28 Травня 2020

З четверга, 28 травня, у Центрі надання адміністративних послуг Дрогобича розпочали надавати нову послугу – «Оформлення і видача паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм з одночасною реєстрацією у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків».

Таким чином дрогобицькі підлітки віком від 14 до 18 років, які виготовлятимуть ІD-картку – паспорт громадянина України, матимуть змогу одночасно оформити і номер платника податків. Для цього необхідно просто звернутися у ЦНАП за отриманням послуги ID-14.

«Нова послуга ID-14, яку вдалося запровадити за сприяння Міністерства цифрової трансформації України та Офісу реформ адмінпослуг, дозволяє нашим юним представникам громади скоротити кількість візитів до державних органів з 2 до 4 і одночасно отримати паспорт з номером платника податків», – зазначив заступник міського голови Дрогобича Володимир Коцюба.

Як роз`яснюють у ЦНАПі Дрогобича, невдовзі Міністерство цифрової трансформації України скасує потребу використання довідки з податковим номером і ID-картка з індивідуальним податковим номером матиме повну юридичну силу. А індивідуальний податковий номер буде доступний у за стосунку «Дія». Це означає, що окремо отримувати документ з номером картки платника податків не потрібно.

Перейти до вмісту