З 12 червня діє форма попередження про відповідальність за трудові порушення

16:51 12 Червня 2020

Мінекономіки наказом №919 від 19.05.2020р. Затвердило форму попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. 12 червня його було опубліковано в “Офіційному віснику” №45. Отже, з цієї дати Наказ №919 почав діяти.

Відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю за результатами інспекційного відвідування складаються акт інспекційного відвідування і в разі виявлення порушень вимог законодавства про працю – припис щодо їх усунення та попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю.

Надання попередження роботодавцю ще не означає, що він має сплатити штраф за результатами перевірки. Ця форма лише попереджає, що за виявлені в роботодавця порушення чинним законодавством передбачено певну відповідальність .Підставою для сплати фінансового штрафу (за ст.265 КЗпП) є постанова інспектора праці, а для адмінштрафу (за ст.41 КУпФП) – рішення суду за результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення.

Сектор з питань праці ДМР

Перейти до вмісту