З “інформаційною кухнею” ДМР ознайомлювалися службовці місцевого самоврядування Донеччини

9:15 8 Листопада 2019

Одне щось започаткувати чи створити, а інше — вміти подати. Ні, це не про страви, хоча технологія одна і та ж.

Як у Дрогобичі «розкручують» е-сервіси системи “Smart City” та проводять інформаційні кампанії, з представниками органів місцевого самоврядування Донеччини ділився керівник прес-служби Дрогобицької міської ради Зеновій Квасній.

У четвер, 7 листопада, у місті Слов’янськ стартував дводенний семінар «Проведення інформаційної кампанії в громаді». Захід відбувся в межах «Київського Діалогу». Організатором заходу виступила ГО «Центр громадських ініціатив «Донбас».

На запрошення організаторів Зеновій Квасній поділився досвідом роботи прес-служби, критеріями вибору тем для підготування публікацій чи відеосюжетів, співпрацею прес-служби зі структурними підрозділами ДМР, комунальними підприємствами та установами, засобами масової інформації.

Зеновій Квасній наголосив, що над тематикою публікацій та відеосюжетів працює команда службовців, а в основі вибору тем лежать суспільні запити.

Щодо інформаційних кампаній та промоції е-сервісів, то тут, окрім прес-служби, задіяні відділ ІТ та аналізу, КУ «Інститут міста Дрогобича», відділи охорони здоров’я, освіти, комунальні служби, Центр надання адмінпослуг, соцслужби.

Пропагує систему «Smart City» й сам міський голова Дрогобича Тарас Кучма тпід час прямих ефірів на радіо або ж під час зустрічей з громадою.

Також колегам з Донеччини презентував керівник прес-служби й відеосюжети, які продукує знімальна група.

Це надзвичайно важливо, коли місто не має свого телебачення, — зауважив Зеновій Квасній.

Крім того, донеччани ознайомилися з практикою проведення публічних бесід та круглих столів, які проводять у Дрогобицькій міській раді.

«Результатом щоденної роботи є те, що громада міста має змогу отримувати більше офіційної інформації, а проблеми не заговорювати у соціальних мережах, а вирішувати за допомогою офіційних е-сервісів. Таким чином будується партнерство між владою і громадою», — резюмував всій виступ перед донецькими колегами керівник прес-служби Дрогобича.

Перейти до вмісту