З турботою про хворих: Тарас Кучма напередодні свята Миколая відвідав пацієнтів дитячої лікарні та рихтицького паліативного відділення

18:37 20 Грудня 2021

Відчули себе помічниками Миколая: напередодні 19 грудня у Дрогобицьку міську дитячу лікарню та паліативне відділення, що у Рихтичах, завітав Чудотворець, який спільно із міським головою Тарасом Кучмою та керівником відділу охорони здоров’я ДМР Володимиром Чубою привітали пацієнтів та медичних працівників установ із святами, що наближаються.

Стартували із дитячої лікарні. У супроводі Святого Миколая та його вірних помічників Ангелів – Тарас Кучма спільно із Володимиром Чубою та керівником дитячої лікарні Оксаною Стебельською відвідали кожну палату, де лікують малечу та побажали їм швидкого одужання. Із рук гостей – дітки отримали іграшки та солодкі дарунки до свята.

В знак вдячності, діти декламували віршики гостям та розповідали Чудотворцю про свої потаємні бажання. Очі малечі сяяли щастям, оскільки навіть у лікарняних стінах їм створили казку та подарували частинку турботи і домашнього затишку.

Переконана, що хворі діточки відчули ту величезну радість, піднесений настрій і чудеса, які приносить Святий Миколай, а ми подарували їм надію на швидке одужання, – резюмувала головний лікар дитячої лікарні Оксана Стебельська.

Наступним пунктом призначення стало паліативне відділення, що в селі Рихтичі. У лікарняних стінах допомогу надають важким пацієнтам, яким вкрай необхідно полегшити страждання після перенесених недуг, зокрема, серцево-судинних патологій, неврологічних розладів та онкологічних захворювань, підтримати їх духовно і морально. Тарас Кучма вручив усім пацієнтам закладу солодкі подарунки та побажав міцності духу і витривалості.

Паралельно очільник громади спільно із керівником відділу охорони здоров’я та старостою села Володимиром Ченчаком, оглянули медичний заклад та поспілкувалися із медперсоналом, який тут працює. Зважаючи на важливість установи, оскільки опікуються тут людьми із важкими станами та патологіями, Тарас Кучма дав рекомендації керівництву брати участь у все можливих мікро-проектах, щоб покращити стан приміщення медзакладу та провести низку капітальних ремонтних робіт у ньому. Зі сторони місцевої влади – очільник громади також обіцяв всебічну підтримку.

Перейти до вмісту