З турботою про психоемоційний стан дітей: міський центр соціальних служб продовжує організовувати корисне дозвілля для дітей соціальних категорій

10:47 16 Березня 2023

В умовах війни, коли кожного дня лунають сирени, а інформаційним простором шириться чимало інформації про війну – надзвичайно важливо дбати про психоемоційний стан дітей та молоді, особливо вразливих категорій. Так, працівники Дрогобицького міського центру соціальних служб систематично залучають до роботи із дітьми та їхніми родинами психологів та терапевтів, проводять творчі майстерки, покликані зняти емоційну напругу. Такі дії спрямовані допомогти вразливим дітям та членам їхніх родин переключитись на щось позитивне, запізнати дружнє спілкування між ровесниками та з психологами, віднайти себе у творчості. Мова іде про різноманітні творчі заняття з дітьми різного віку та різних соціальних категорій, які є під опікою Центру.

Так, у ці дні фахівцями із соціальної роботи та психологом Центру було проведено чергове арт – терапевтичне заняття ”Моє чарівне дерево”. Його організували для дітей з інвалідністю Дрогобицької громади, з метою стабілізації їх психоемоційного стану, сприяння психологічній адаптації та соціальній реабілітації, формуванню безпечного простору. Захід відбувся у приміщенні дрогобицької дитячої бібліотеки. Спільно із педагогами – діти малювали, вільно творили, взаємодіяли з художніми матеріалами, які допомогли їм зняти напругу, тривожність, створити власні зцілюючі символи, пережити приємні моменти, а також  глибше пізнати свої почуття і емоції.

Кожен із дітей – створив своє чарівне дерево, у яке вклав творче бачення та свої мрії.

У Дрогобицькому міському центрі соціальних служб стверджують – і надалі проводитимуть творчі майстерки для дітей міста і таким чином допомагатимуть їм пережити тривожні моменти сьогодення.

Перейти до вмісту