З турботою про наймолодших: Дитячий парламент зібрав кошти та придбав батут для дітей з числа ВПО

15:54 10 Червня 2022

Дитячий парламент міста невтомно продовжує організовувати креативні та благочинні заходи у Дрогобичі.

Так, минулого тижня учасники Дитячого парламенту провели благодійну ярмарку Vintage Charity. Усі виручені кошти хочуть направити на облаштування дитячого майданчику біля гуртожитку №5, де зараз вимушено проживають внутрішньо переміщені особи. Сьогодні там мешкає близько 160 дітей. Тож представники Дитячого парламенту поставили собі за мету створити для них комфортні умови перебування та подбали про їхнє дозвілля.

Спільними зусиллями молоді та всіх, хто долучався до ярмарки вдалось зібрати більше 8 000 гривень. Відтак, днями юні парламентарі придбали та доставили на подвір’я гуртожитку дитячий батут.

Як зазначила віце-президент Дитячого парламенту Анна-Марія Кирилюс, від покупки батута залишились кошти, тож молодь вирішила купити необхідні продукти для мешканців гуртожитку.

Ми дуже раді, що дітям та батькам сподобався батут і вони оцінили нашу ініціативу. Так, як зараз літо, батьки відправляють дітей більше часу проводити на вулиці. Тож, ми хотіли допомогти з облаштуванням ігрового простору для малюків. Ми навіть розробили спеціальні правила поведінки, яких потрібно дотримуватись під час перебування на батуті — обов’язково знімати взуття, стрибати лише у присутності дорослих, не приносити з собою їжу та напої тощо, — прокоментувала Анна-Марія Кирилюс.

Юна парламентарка також зазначає, що зупинятись робити добрі справи молодь міста не планує. Уже заплановані нові акції. Серед них — благодійний концерт на підтримку воїна дрогобичанина Романа Матвісіва, який втратив ногу та отримав серйозні поранення на війні.

Учасники парламенту будуть самі співати та грати на музичних інструментах. Концертну програму планують провести 19 червня біля фонтану. Старт о 15:00 год.

Перейти до вмісту