З турботою про маленьких пацієнтів: БФ «Разом для України» передав медичне обладнання для Дрогобицької міської дитячої лікарні

16:40 9 Грудня 2022

КНП «Дрогобицька міська дитяча лікарня» поповнилась новим обладнанням. Його передали представники Благодійного фонду «Разом для України» у співпраці із депутатом Львівської обласної ради Захаром Омеляником та Християнською медичною організацією. Тісну співпрацю із благочинними фундаціями започаткувала керівник дитячої медичної установи Оксана Стебельська. За її ініціативи кілька останніх років дитяча лікарня міста постійно поповнюється медичними новинками та необхідним сучасним обладнанням. Що важливо – частину апаратури у медзаклад вдалось придбати завдяки проведеним благочинним балам та акціям, які неодноразово кілька років поспіль проводили у Дрогобичі.

Відтак, ще одним етапом до позитивних змін у Дрогобицькій міській дитячій лікарні стало започаткування співпраці із БФ «Разом для України», які промоніторивши потреби медичної установи зуміли зібрати та передати необхідні медичні речі та апаратуру для дитячої лікарні Дрогобича.

У складі медичної допомоги від БФ «Разом для України» було передано два нові монітори пацієнта, а також обладнання, яке буде корисним для облаштування палат у відділенні терапії та чималу кількість розхідників для лікарні.

9 грудня директор Департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, керівник проекту БФ «Разом для України» Тарас Репицький, депутат Львівської обласної ради Захар Омеляник, керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба, заступник міського голови Дрогобича Володимир Коцюба завітали в дитячу медичну установу міста та оглянули отримане обладнання, а також зміни в медустанові, які там вдалось ініціювати та втілити в життя в останні роки.

Керівник КНП «Дрогобицька міська дитяча лікарня» Оксана Стебельська провела для почесних гостей огляд відділень лікарні. Стартували із дитячої реанімації. Там уже встановили два монітори життєвих функцій, які передав БФ «Разом для України». За твердженнями керівниці дитячої установи міста – таким чином із поповненням лікарні двома моніторами пацієнта, реанімація дитячої лікарні, яка розрахована на 6 ліжкомісць, тепер в повній мірі оснащена обладнанням.

Монітори життєвих функцій організму пацієнтів – важлива апаратура, яка дає можливість цілодобово відслідковувати функції життєдіяльності та усі показники маленьких пацієнтів, а також вчасно реагувати на всі зміни, які відбуваються. Тому щиро дякуємо БФ «Разом для України» за те, що реанімація дитячої лікарні стала повністю укомплектована моніторами пацієнта та іншою необхідною апаратурою, – наголосила Оксана Стебельська.

Також було оглянуто усі відділи медичної установи, ремонтні оновлення та осучаснені палати. Увагу було акцентовано і на інфекційному відділенні дитячої лікарні, яке тут відкрили у жовтні 2021 року. Відділення оснащено всіма медичними новинками, воно боксованого типу та має сучасну вентиляційну систему.

Завжди приємно вражений рівнем медицини в Дрогобичі та тим, як розвиваються ваші лікарняні установи, їхнім оснащенням та наповненням. Добре, що вам вдається залучати різні рівні бюджетів, донорів, благодійних фондів та організацій. А найголовніше те, що мені подобається, що у вас є правильно розставлені пріоритети та цілі, яким ви слідуєте. Радіємо вашим перемогам та тим, що ви завдяки залученню благодійних фондів поповнюєте свої медичні ресурси та удосконалюєтесь – так як ми побачили сьогодні на прикладі Дрогобицької дитячої лікарні, – підкреслив Орест Чемерис.

Перейти до вмісту