З початку березня у Дрогобичі народилося 14 немовлят внутрішньо переміщених осіб

13:34 24 Березня 2022

З початку війни Дрогобич надав прихисток майже 7 тисячам внутрішньо переміщених осіб, які прибули в місто Котермака з гарячих точок України, де ведуться інтенсивні бойові дії. Із них – переважна більшість жінки з дітьми. Не бракне й тих, хто прибув у Дрогобич народжувати своїх первістків. Як стверджує керівник КНП «Дрогобицький пологовий будинок» Роман Ігнатишин, із перших днів березня, в Дрогобичі народилося 14 малюків внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, за останні сім днів світ побачили 2 малюків матерів-переселенок. Жінки, які народили, прибули в Дрогобич із Києва та Одеської області. Покидали свої рідні міста породіллі під шум обстрілів, когось евакуйовували.

Традиційно, у стінах пологового будинку підтримав жінок та привітав їх з материнством міський голова Тарас Кучма. Спільно з начальницею відділу сім’ї та молоді Олександрою Пашко, керманич відвідав породівль. Кожній жінці вручили пакунок із необхідними речами для новонароджених. Зокрема – одяг для малюків, засоби гігієни, теплі коцики, дитячі забавки тощо. Аналогічні пакунки отримали і породівлі дрогобичанки, які цього тижня стали матерями.

Ми раді, що за збігом обставин ви потрапили в Дрогобич і привели у цей світ своїх малюків. Народження нових життів – це великий позитив у ці важкі дні війни. Кожній матері, яка народила в нас, я щиро бажаю, щоб ваші діти і усі ми більше не знали жахіть війни. Мирного неба та затишку Вам, – звернувся до породілль міський голова Тарас Кучма.

Паралельно, Тарас Кучма поспілкувався із матерями та з’ясував, чи всі задоволені наданими медпослугами і закликав внутрішньо переміщених осіб почувати себе як вдома.

Перейти до вмісту