З нового року якість питної води контролюватимуть жорсткіше

16:29 10 Листопада 2021

З 2022 р. змінюються вимоги до якості питної води. Відповідно до норм ДСанПІНу, воду, яку транспортують споживачам водоканали, з наступного року перевірятимуть на наявність додаткових восьми елементів, а саме: стронцій, ціаніди, феноли, хлорфеноли, бор, берилій, бензол, сурма.

Сьогодні воду, яку КП “Дрогобичводоканал” добуває та транспортує з підземних джерел, контролює атестована лабораторія підприємства за 32-ма показниками та Львівський лабораторний центр за 9-ма показниками.

Зі слів начальник атестованої лабораторії КП “Дрогобичводоканал” Лесі Качор, з наступного року Міністерство охорони здоров’я також посилює контроль за діапазоном дозволених відхилень від норми. Це буде стосуватися таких санітарно-хімічних показників безпечності та якості питної води: забарвленість, каламутність, залізо, марганець, амоній, хлориди, сухий залишок, сульфати, нітрити, загальна твердість та алюміній.

Вода з підземних джерел витримує нові нормативи, а от для підприємств, які постачають воду з поверхневих джерел, може виникнути проблема з дотримананням посилених вимог до якості води.

У нашому регіоні КП “Дрогобичводоканал” єдине підприємство, яке пропонує споживам воду з підземних, а не поверхневих джерел.

КП “Дрогобичводоканал”

Перейти до вмісту