З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю Тарас Кучма відзначив організації, які опікуються людьми з особливими потребами

15:44 2 Грудня 2022

Щороку 3 грудня українське суспільство в унісон з усією міжнародною спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Цей день покликаний привернути увагу до проблем людей з особливими потребами та нагадати людству про його обов’язок виявляти турботу та милосердя до менш захищеної частини суспільства.

У Дрогобичі провели низку заходів спрямованих на підтримку людей з інвалідністю, організатором яких виступило Управління соціального захисту населення. Так, у п’ятницю, 2 грудня, у Народному домі нагородили представників організацій, які опікуються інвалідами.

В урочистостях взяли участь голови та актив десяти громадських організацій міста, які опікуються людьми з обмеженими можливостями.

Зокрема, на захід були запрошені:
Центр денного догляду для молоді з інтелектуальними порушеннями “Дивовижні долоні” Благодійного фонду “Карітас” (керівник – Людмила Смолень).
Дрогобицьке добровільне товариство захисту дітей-інвалідів “Надія” (голова – Ірина Дзюрах).
Дрогобицький центр “Реабілітація інвалідів” (голова — Наталія Ніколаєва)
Дрогобицька міська асоціація Львівської Обласної Асоціації Всеукраїнської організації Союз осіб з інвалідністю України (голова — Мирослава Лудин)
Дрогобицька міжрайонна первинна організація УТОС (голова – Ярослав Свірк)
Дрогобицька територіальна організація УТОГ (голова – Романа Головіна)
Дрогобицьке товариство сприяння хворим діабетом (в.о. голови — Ніна Палієнко)
Дрогобицький міський осередок Всеукраїнської громадської організації жінок-інвалідів “Донна” (голова — Орися Кузьмяк)
Територіальна Асоціація інвалідів “Серце допомоги” (голова – Василь Мороз)
Стебницьке добровільне товариство захисту дітей-інвалідів “Надія” (голова – Катерина Бурак)

До присутніх з словом подяки звернувся міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який відзначив щоденну важливу роботу організацій, які опікуються людьми інвалідами та висловив їм слова вдячності.

Проживаючи наше буденне життя, нам варто замислюватись про допомогу та увагу тим, хто цього найбільше потребує. Тож користуючись нагодою хочу подякувати усім, хто опікується людьми з інвалідністю. Адже ваша щоденна праця — це справжній прояв любові, людяності та милосердя. Нехай ваша турбота допомагає їм забувати про труднощі, а серця наповнюються теплом, — подякував присутнім Тарас Кучма.

Також у ході урочистостей кожному керівнику організації вручили подарунки та грамоти, а усім присутнім вручили продуктові та гігієнічні набори.

Музичний дарунок на заході забезпечили Дрогобицький муніципальний чоловічий камерний хор «Боян Дрогобицький».

Урочистості провела Уляна Воят.

Перейти до вмісту