З нагоди Дня Святого Миколая підопічним терцентру вручили святкові подарунки

16:07 26 Грудня 2022

У нелегкий для України час свято Миколая – не просто радісна подія, а й велика надія на заступництво Чудотворця за наш рідний край.

З нетерпінням чекали на святого й підопічні Дрогобицького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). До затишної світлиці з гостинцями завітав до них Миколай. Організували таку святкову зустріч спеціалісти терцентру.

Захід розпочала директорка Дрогобицького територіального центру Марія Лютик, яка нагадала всім про незабутні миті дитинства, коли кожен чекав подарунка від Миколая і вірив у диво. Цього свята нетерпляче очікують не лише діти, а й літні люди, які теж потребують уваги й милосердя.

Марія Лютик наголосила, що ми всі покликані творити добро, допомагати ближнім якщо не ділом, то хоча б розрадливим словом і підтримкою, так само, як робив це Святий Миколай. Насамкінець вона побажала присутнім, щоб Бог за молитвами Чудотворця здійснив їхні бажання, особливо найзаповітніше – миру й перемоги рідній землі, опіки над захисниками, що оберігають наш спокій.

Під час свята для довгожданого гостя представники молодого та старшого поколінь підготували свої подячні дари. Учень школи педагогічної практики Дрогобицького музичного фахового коледжу ім. В. Барвінського Микола Досвядчинський щиро попросив небесного заступника оберігати героїв, що захищають Україну, і подарувати мир Батьківщині. Приєдналися до побажань хлопця й підопічні терцентру. Ганна Дмитруш висловила сподівання на поміч Святителя, а Марія Мельник наприкінці заходу поетичними рядками привітала всіх із прийдешніми святами. Хор «Калинонька» гучно колядував на прославу Бога й вшанування Святого Миколая.

Традиційно Чудотворець не обійшовся без помічників. За фінансового сприяння Дрогобицької міської ради та спонсорської підтримки вдалося сформувати 420 подарункових (цукерки) і благодійних (засоби гігієни та яблучні чипси) наборів. Святий Миколай обдарував ними запрошених на захід, а соціальні робітники рознесли дарунки по домівках тих самотніх людей похилого віку, які не змогли через стан здоров’я завітати на свято.

Перейти до вмісту