З мистецтвом — до перемоги: ансамбль народного танцю «Верховинка» провів благочинний звітний концерт

10:45 15 Серпня 2022

13 серпня, у Дрогобицькому Народному домі ім. Івана Франка відбувся звітний концерт народного ансамблю танцю «Верховинка». Окрім демонстрації творчих напрацювань колективу, імпреза переслідувала благочинну мету — збір коштів на потреби захисників, які боронять українські землі від окупантів.

Сцена була наповнена вихованцями старших груп, які танцювали витончені і запальні танці, а також зовсім юною малечею, яка  дивувала присутніх своїми стараннями та синхронністю. У програмі концерту глядачі мали змогу побачити композиції «Стрілецька сюїта», «Весела полонина», «Сусідка», «Ой, мамо, люблю Гриця» та багато інших. Серед жартівливих танців презентували — «Полька з кошичками», «На прогулянці», «Каперуш» та незмінну візитівку ансамблю «Верховинка» — «Гопак». Танці виконані у постановці керівниці ансамблю Богдани Кос.

Свої таланти на сцені показали і наймолодші танцюристи «Верховинки» — «Черевички» та «Гопачок» у виконанні дошкільнят під керівництвом Уляни Кос та  «Весела полька» у постановці Володимира Коса.

Окрім цього глядачі мали змогу насолодитись хореографічними композицією «Козачок», який подарував ансамбль «Прикарпатські візерунки» Палацу дитячої та юнацької творчості під керівництвом Ольги Максимищак. Вокальні номери презентували вихованці Дрогобицької музичної школи: Єлизавета Кушнір, Аліна і Діана Бабич, Анастасія Крика, Марія та Анна Кубів.

Мистецьке дійство завершилось спільним виконанням композиції «Ой, у лузі червона калина», після якої на сцені під українськими прапорами зібралися всі учасники концерту – для виконання Державного Гімну.

Додамо, під час концерту глядачі мали змогу скласти благодійні внески для ЗСУ. За словами директора Народного дому імені Івана Франка Петра Коса, усі кошти будуть спрямовані на закупівлю запчастин для автомобілів 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

Також, днем раніше — 12 серпня, на площі Ринок для дрогобичан виступав військовий оркестр Центру військово-музичного мистецтва Повітряних сил України з Вінниці.

Музична акція була спрямована,  щоб підтримати патріотичних дух містян та зібрати кошти для потреб української армії. Під час виступу вдалось зібрати 9 513 гривень. Про використання зібраних коштів Управління культури та розвитку туризму прозвітує згодом.

Фото Ярослава Грицика

Перейти до вмісту