З любов’ю та турботою ставтеся до своїх рідних

10:47 1 Вересня 2021

Відділ сім’ї та молоді управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Дрогобицької міської ради інформує наступне:

впродовж серпня 2021 р. складено 39 актів з метою з’ясування обставин вчинення насильства в сім’ї або реальної загрози його вчинення.

Під час складання зазначених актів з’ясовано причини вчинення конфліктів у зазначених сім’ях та всім потерпілим від домашнього насильства надано відповідні консультації щодо захисту їхніх прав.

У 13 випадках, згідно повідомлень Дрогобицького РВ ГУНА у Львівській області, були присутні малолітні та неповнолітні діти. З батьками зазначених дітей та їхніми родичами проведено відповідну інформаційно – роз’яснювальну роботу та наголошено щодо неприпустимості вчинення фактів домашнього насильства у присутності дітей.

У 12 випадках члени сім’ї, які потерпіли від домашнього насильства, позитивно ставляться до співпраці з відповідними органами та установами, на які покладаються здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, у 27 випадках – громадяни не потребують співпраці з відповідними органами та установами.

Під час складання вищевказаних актів проведено профілактичну бесіду з 15 кривдниками, роз’яснено їм відповідальність за вчинення домашнього насильства та попереджено їх про неприпустимість вчинення ними повторних фактів насильства.

Під час спілкування з кривдниками з’ясовано, що практично всі вони визнають свою вину у вчиненні правопорушень та двоє з них виявили бажання пройти лікування від алкогольної та наркотичної залежності.

У зв’язку з неодноразовими фактами домашнього насильства 4-м кривдникам скеровано запрошення у відділ сім’ї та молоді для проведення з ними відповідної профілактичної роботи.

Звертаємося до батьків та членів сім’ї з любов’ю та турботою ставитися до своїх рідних, мирно врегульовувати сімейні конфлікти і непорозуміння.

Наголошуємо, що згідно з діючим законодавством за факти домашнього насильства настає адміністративна та кримінальна відповідальність.

У разі виявлення фактів домашнього насильства телефонувати у Дрогобицький районний відділ поліції ГУНП у Львівській області за телефоном: 102.

Відділ сім’ї та молоді управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Дрогобицької міської ради (2-05-84)

Перейти до вмісту