Не чути сирен? Знати про оголошення повітряної тривоги, коли відсутня електроенергія, допоможе мобільний застосунок

15:02 30 Січня 2023

Останнім часом у соціальних мережах мешканці громади активно запитують: «Чому під час оголошення тривоги не чути сирен в місті?».

У відділі надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ДМР роз’яснили, що причиною є системне відключення електроенергії. Це призводить до часткового або повного знеструмлення системи оповіщення.

Щоб бути поінформованими про початок та завершення тривоги, мешканців громади закликають користуватися мобільним застосунком «Повітряна тривога».

Встановивши цей мобільний додаток, ви отримуватимете сповіщення про початок та закінчення 5 типів небезпек:
– повітряна тривога;
– артилерійський обстріл;
– вуличні бої;
– хімічна загроза;
– радіаційна небезпека.

Для сповіщення про кожен із видів небезпеки створений окремий аудіо сигнал. Окрім сигналу у текстовому повідомленні користувач отримає інструкцію з рекомендаціями дій в залежності вид виду небезпеки.

Оновлення доступне для iOS і Android.

Також надзвичайники роз’яснили про додаткові заходи для оповіщення населення, які розроблено у Дрогобицькій громаді. Одним з таких є інформування населення за допомогою гучномовців, облаштованих на спеціальному автомобілі.

Однак найоперативнішим способом інформування є офіційні канали комунікації – мобільний додаток та чати в мережах Телеграм та Вайбер.

Закликаємо громадян не нехтувати попереджувальними сигналами тривоги і у випадку її оголошення, негайно пройти до найближчого сховища чи укриття.

Нагадуємо, управлінням цифровізації, інформаційної політики та комунікації, відповідно до поданої інформації відділу НС та ЦЗН, розроблено Мапу укриттів Дрогобича, яка доступна за посиланням та розміщена на платформі Smart City на офіційному Інтернет-порталі міської ради.

Перейти до вмісту