Знання, які рятують життя: стартували навчання з надання першої домедичної допомоги

13:51 21 Лютого 2022

У Народному домі ім. Івана Франка розпочались навчання з надання першої невідкладної допомоги. Учасники мають змогу навчитись правильному алгоритму дій, який допомагає врятувати життя в екстреній ситуації.

Сьогодні, 21 лютого, о 9.00 ранку перша група учасників приступила до навчання. Всього сформовано чотири навчальні групу, чисельністю від двадцяти до двадцяти п’яти осіб. Кожна група займається по чотири години, протягом яких учасники отримують базові знання, – як діяти, коли хтось потребує першої невідкладної допомоги. Навчання відбуваються у залі Народного дому ім. Івана Франка.

Курс адресований особам без медичної освіти. Він включає в себе навчання навичкам базової підтримки життя та надання допомоги при різного роду травмах, опіках, ДТП та інших ситуаціях, які несуть загрозу життю людини.

Проводить навчання сертифікований медик, фельдшер батальйону ім. Кульчицького національної гвардії України Олександр Корнійчук.

Навчання триватимуть до середи, тож протягом цього часу близько сотні учасників зможуть отримати базові навички з надання першої невідкладної допомоги.

«Ми намагались сформувати групи з числа осіб, які представляють навчальні та мистецькі заклади, організації, орган місцевого самоврядування, ОСББ, щоб в подальшому ці люди могли передати отримані знання іншим» – наголошує начальниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко.

Мета курсу – підвищити обізнаність мешканців в наданні домедичної невідкладної допомоги. Адже, відповідно до статистики, кожні 45 секунд у когось відбувається раптова зупинка серця. Понад 60% людей можна врятувати, в разі надання вчасної та якісної серцево-легеневої реанімації. В той час як кожна хвилина бездіяльності в десятки разів знижує шанси людини на виживання.

Перейти до вмісту