Знання, які рятують: дрогобичани освоїли курс тактичної медицини

11:35 24 Травня 2022

У понеділок, 23 травня, у Стрию провели курс тактичної медицини, який включав у себе теоретичне навчання та практику надання першої домедичної допомоги.

Представники поліції, ДСНС-ники, медики, члени добровольчого батальйону територіальної оборони, створеного при Дрогобицькій міській раді та представники Центру тактичної підготовки «Рекрут» пройшли теоретичне та практичне навчання і отримали відповідні сертифікати.

Навчання тактичній медицині організовує Міжнародний штаб допомоги українцям, у співпраці з Львівською обласною військовою адміністрацією, Асоціацією українців у Люксембурзі «LUkraine» та за підтримки компанії International PMC.

Міжнародний штаб допомоги українцям поставив перед собою амбітний план – до кінця літа навчити основам тактичної медицини понад 10 тисяч осіб із Львівщини.

Навчання стартували у Львові. До проекту залучили Дрогобич та Стрий. У Стрию, на базі фахового коледжу Львівського національного аграрного університету, провели навчання для представників Дрогобиччини та Стрийщини.

Зі стартом навчання учасників привітали організатори курсу – голова Міжнародного штабу допомоги українцям Ганна Крисюк, президент компанії International PMC Андро Камбьєр, президент Асоціації українців у Люксембурзі Ніколас Жаров (прямим включенням з Люксембургу) та представники Стрия – міський голова Олег Канівець та Дрогобича – радник міського голови Андрій Балонь.

Навчали присутніх фахові інструктори з Франції та Люксембургу, які за допомогою перекладачів виклали учасникам курсу теорію, а згодом навчали практичним навичкам з надання першої домедичної допомоги у випадку отримання травм різного характеру.

«Знання – це не тягар, який треба носити на плечах. Це те, чим треба володіти, адже рано чи пізно воно може знадобитися кожному з нас. З початком повномасштабного вторгнення росії на Україну, ми створили центр тактичної підготовки «Рекрут», до якого залучені професійні інструктори з-за кордону. Хтось із тут присутніх вже пройшов у нас навчання. Запрошуємо і інших. Вірю, що наші знання і навички – це те, що допоможе нам подолати ворога» – переконаний радник міського голови Дрогобича, голова навчального центру «Рекрут» Андрій Балонь.

До слова, міжнародна компанія International PMC, всіляко підтримує українців у боротьбі з російським агресором.

Захоплюючись українською боротьбою – колекціонує шеврони ЗСУ, НГУ та інших військових чи спеціальних підрозділів.

Дрогобицькі ДСНС-ники подарували свої шеврони в якості сувеніру французам. Ті ж в свою чергу подарували нашим футболки.

По завершенні курсу учасники отримали відповідні сертифікати. Реалізацію проекту продовжуватимуть, аби підготувати якомога більше людей для правильного та якісного надання першої медичної допомоги.

Перейти до вмісту