«Знай свою історію!»: у Дрогобичі стартує новий медіа проект

9:56 5 Травня 2022

Знати і пам’ятати свою історію – це завдання для кожного українця.

У час повномасштабної війни росії проти України знання історії – необхідність. Дрогобиччина – край, де живуть релігійні свободолюбиві люди. Щороку, і навіть у час війни, тут відбувається чимало культурних заходів, які побудовані на пам’яті про минуле. Історія краю має чимало сумних сторінок, які написані кров’ю. Кров’ю, якою просякнута наша земля, особливо у часи терору НКВД. Сьогодні історія повторюється. Московський терор нічим не відрізняється від тих звірств, які НКВДисти творили саме на території Дрогобиччини.

Пригадати найдраматичніші сторінки історії Дрогобицького краю, щоб запобігти їхньому повторенню – команда Управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій започаткувала медіа проект «Знай свою історію». Перший відеоматеріал присвячений 35 річниці явлення Богородиці у Грушеві. Саме ця подія стала початком кінця радянської епохи на теренах Дрогобиччини.

Керівництвом громади прийнято рішення про популяризацію історичних фактів та подій, які призвели до краху радянської системи та початком державотворчих процесів Незалежної України. Наше завдання – донести цю інформацію не лише до мешканців громади, а й гостей, які вимушено покинули свої домівки втікаючи від ворожих обстрілів. До популяризації цього проекту ми плануємо залучати молодь, освітян, духовенство, істориків, фахівців галузі культури. Разом з командою Управління ми працюємо над першим відео матеріалом, який розповість про «Об’явлення Пресвятої Богородиці у Грушеві: початок кінця радянської системи», – прокоментував Зеновій Квасній, начальник управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій.

Стежте за офіційною інформацією на медійних майданчиках Дрогобицької міської ради.

Дякуємо, що залишаєтесь з нами! Все буде Україна!

Перейти до вмісту