Зміцнення оборони України: Дрогобич задекларував підтримку Нацгвардії

19:43 18 Лютого 2023

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма зустрівся з начальником Західного територіального управління Національної гвардії України бригадним генералом Олександром Буравковим. В ході зустрічі обговорили питання укріплення захисних позицій України, за рахунок створення нових військових формувань та підтримку нацгвардійців місцевими громадами.

Від початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі, нацгвардійці були та залишаються рушійною силою в питанні оборони України. Сьогодні ж Національна гвардія України започаткувала «Гвардію наступу», до бригад якої зголосились приєднатись понад 18 тисяч добровольців.

Про роль нацгвардійців у захисті України, залученість військових на різних ділянках фронту, успішні операції та плани щодо подальшого захисту територіальної цілісності України, – розповів в ході зустрічі генерал Олександр Буравков.

Дрогобич одним із перших задекларував повну підтримку ініціатив та готовність і надалі сприяти нацгвардійцям у місії захисту України.

Ми підтримували і будемо підтримувати Нацгвардію стільки, скільки це буде необхідно. Розуміємо, що сьогодні максимум зусиль та ресурсів мають бути скеровані саме на військові формування та підтримку захисників України. Бо наша спільна мета одна для всіх – це перемога України, – відзначив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

До слова, Дрогобич є одним із міст, яке провадить системну та стабільну підтримку Національної гвардії України. Зокрема, з ініціативи керівництва громади в місті відбудували занедбані казарми та відновили функціонування патрульної роти Нацгвардії, яка впродовж останніх років залучалась до патрулювання вулиць та інших завдань, покликаних підвищити рівень безпеки в регіоні.

В ході зустрічі було обговорено перспективи створення кадетської школи Нацгвардії на базі Дрогобицької громади та можливості розширення існуючої роти до батальйону.

Перейти до вмісту