Зміцнення громад заради перемоги: ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС» провела стратегічну сесію в Дрогобичі

18:09 24 Жовтня 2022

Цими днями до Дрогобича вчергове завітала депутат Верховної Ради України Оксана Юринець із командою ГО «Мережа захисту національних інтересів АНТС». Було проведено спільну зустріч з представниками місцевого самоврядування, депутатів, комунальних підприємств та установ, бізнесу, громадських організацій міста. Стратегічна сесія відбулася у форматі відкритого діалогу у приміщенні ДІЯ Центру.

Зустріч розпочали із того, що Оксана Юринець акцентувала увагу присутніх на цілях Мережі АНТС по всій Україні та важливості залучення громад із різних регіонів до проекту. В його основі – підтримка місцевого самоврядування у подоланні наслідків руйнувань, соціально-економічних, культурних та інших втрат, які зазнали українські міста через агресію ворога.

Через російську агресію, низка міст України, а також бізнесу потребують відновлення та поштовху до праці. ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС»» покликана цьому сприяти, залучаючи можливі гранти та підтримку різноманітних фондів. Цими днями наші представники вирушають закордон та шукатимуть партнерів під різноманітні проекти із відновлення міст, інфраструктури та об’єктів, а також реалізацію потрібних проектів для подальшого розвитку громад по всій Україні, – наголосила Оксана Юринець.

За словами пані Юринець – чимало країн світу із початком повномасштабного вторгнення росії на терени України – активно допомагають нашій державі гуманітарною провізією та зброєю. Натомість є й такі, які наразі пасуть задніх. Тож завдання АНТС – залучити до допомоги і ті країни, котрі зберігають нейтралітет.

Мова іде про залучення цих країн до програм із реабілітації постраждалих та поранених, підтримку наших медичних програм, сприяння у оснащенні, осучасненні тощо. Для цього представники АНТСу вирушають в Тайвань та Південну Корею налагоджувати партнерські відносини із цими країнами та залучати їх до підтримки наших проектів та допомоги Україні в непростий період військового протистояння, – додала Оксана Юринець.

Усіх учасників діалогу через ZOOM-конференцію привітав і співзасновник та член правління ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС»» Ярослав Сидорович.

Війна триває. Однак після неї нас чекає інтенсивний процес відбудови держави, яка буде масштабною та в різних сферах. Завдання України – повернути тисячі своїх мешканців, які через війну і російську агресію виїхали закордон. Для цього маємо їм запропонувати нові робочі місця, відновлені міста та житлові квартали тощо, – наголосив Ярослав Сидорович.

У ході бесіди обговорили питання допомоги Дрогобичу, як місту, яке інтенсивно надає підтримку внутрішньо переміщеним особам, а також скеровує гуманітарні вантажі у постраждалі міста, регіони та на передові позиції – для військових.

Дрогобич має і перші суттєві досягнення – у Стебнику вдалось капітально реконструювати освітній гуртожиток, на базі якого облаштовано 32 квартири для ВПО. Житло для переміщених осіб споруджують і в місті Котермака.

Підсумком зустрічі став відбір чергових пропозицій від влади міста та представників ГО для реалізації стратегічних проектів та розвитку Дрогобича як міста комфортного для мешканців та вимушено переміщених осіб.

Нагадаємо, 6 вересня міський голова Дрогобича Тарас Кучма та співзасновник і член правління ГО «Мережа захисту національних інтересів «АНТС» Ярослав Сидорович підписали Меморандум про співпрацю.

Перейти до вмісту