Зламану табличку «Мамо, я у Дрогобичі» відновили

14:26 11 Липня 2022

КП «Служба муніципального управління» відновило табличку «Мамо, я у Дрогобичі» на площі Замкова Гора, яку нещодавно зламав п’яний перехожий.

Інцидент стався в останній день червня. Серед білого дня чоловік, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, накинувся на табличку та зламав її. Згодом вандал робив спроби розхитати і лого-лавку, яка є складовою єдиного туристичного об’єкту.

Акт вандалізму зупинили очевидці, які одразу ж викликали поліцію. Зафіксувала правопорушення і камера відеоспостереження, розміщена на сусідній будівлі.

По факту вчиненого злочину Іриною Марків, керівницею Дрогобицького ТІЦ, яке є балансоутримувачем туристичного об’єкту, було написано заяву в поліцію.

Муніципальна варта Дрогобича надала доступ до камер відеоспостереження, на яких чітко видно факт умисно вчиненого злочину. Поліція зафіксувала злочин – наразі триває процес збору матеріалів та свідчень. За вчинене адміністративне правопорушення, зловмиснику загрожує штраф.

Тим часом КП «Служба муніципального управління» швидко відновила туристичний об’єкт. Табличку знову встановили на звичному місці. Тож дрогобичани та гості міста знову можуть робити фото на згадку про перебування у Дрогобичі.

Нагадую, що всі експонати «Вуличного музею» створено завдяки спільним зусиллям бізнесу, громади та влади. Тож ми зробимо все можливе для їх збереження, адже вони є невід’ємною частиною Дрогобича туристичного і вже стали улюбленими фото-локаціями для містян та гостей міста. А всі, кому вони приносять «роздратування», будуть нести відповідальність, – наголосила Ірина Марків.

Розвиток міста та збереження існуючого надбання громади залежить від кожного мешканця. Та, на жаль, випадки вандалізму досі є непоодинокими. Тому в разі, якщо Ви стаєте свідком вандалізму та нищення майна громади – не мовчіть, а одразу ж викликайте поліцію.

Перейти до вмісту