Зелений Дрогобич: Проблему зі сміттям у Дрогобицькій громаді допоможуть вирішити колеги з Латвії

15:27 1 Червня 2021

Збір побутових відходів, вирішення проблеми на вулиці Гайдамацькій, рекультивація Дрогобицького полігону, – це проблема, яку впродовж багатьох років намагаються вирішити у Дрогобичі. Сьогодні, 1 червня, у Дрогобичі закладено початок вирішення цих питань. Між Дрогобицькою радою та латвійською компанією «Eco Baltia vide» підписано Меморандум про співпрацю у сфері поводження з побутовими відходами.

«Ми до цього йшли дуже довго. Меморандум – комплексна програма, яка передбачає собою впровадження європейських стандартів поводження зі сміттям. Співпраця полягає не лише в очищені території громади від сміття, а й її розвитку. Ми переймаємо європейський досвід у своїх побратимів з Латвії, де ця система функціонує багато років. Дякую колегам, побратимам, які допоможуть вирішити нам багаторічну проблему зі збору, сортування та утилізації», – наголосив під час підписання Меморандуму Тарас Кучма.

Підписання Меморандуму відбулося у присутності латвійської делегації: Айнарса Межуліс – радника президента Латвії з питань інвестицій, Петеріса Дімонса – генерального секретаря Зеленої партії Латвії, Діани Барановської – представника компанії «Eco Baltia vide», Віталія Олейничука – голови українсько-латвійського партнерства, Володимира Гарцули – почесного консула Латвії. Разом з міським головою Тарасом Кучмою участь у заході взяли секретар ради Орест Каракевич та заступник міського голови Андрій Ковч.

Під час підписання Меморандуму Діана Барановська наголосила, що сьогоднішньому дійству передувала низка зустрічей та досліджень. Почесна гостя висловила подяку секретарю ради Оресту Каракевичу за співпрацю.

«Результат, якого ми досягли – Меморандум. Далі ми будемо збирати побутові відходи, оновлювати інфраструктуру у Дрогобичі, прибирати сміття з Гайдамацької та проводити рекультивацію полігону. Це все завдяки тому, щоб місто стало зеленим, а вся Україна почула про позитивні зміни у Дрогобичі. Ми зацікавлені допомогти нашим друзям у Дрогобичі вирішити проблему зі сміттям», – прокоментувала Діана Барановська.

Активну участь у співпраці з латвійською стороною брав секретар ради Орест Каракевич.

«Підписання Меморандуму – це дуже важливий крок. Передбачено підписання низки документів. Вже у цьому місяці ми підпишемо контракт про вирішення проблем зі сміттям на вулиці Гайдамацькій. Більше того, наші партнери мають цілу концепцію роботи з ТПВ. Це все – європейський підхід. Я вдячний друзям, які з 2014 року допомагають нам у російсько-українській війні, а тепер відгукнулися на моє прохання і допомагають вирішити проблему зі сміттям у Дрогобичі. Ми мали 86 пропозицій щодо вирішення проблеми сміття, але лише зараз, нарешті, підійшли впритул до реалізації», – підсумував Орест Каракевич.

Нагадуємо, у березні цього року до Дрогобича вперше завітав Надзвичайний та Повноважний посол Латвії в Україні.

Перейти до вмісту