Здобуватимуть комп’ютерну грамотність в нових класах: у рихтицькій школі відкрили два сучасних інформаційних класи

13:24 2 Грудня 2021

Нова техніка, нові віяння в навчальному процесі та створення сучасного ІТ-простору для якісного навчання учнів – у Рихтицькому закладі освіти відкрили два сучасних комп’ютерних класи. Як розповіла керівник Рихтицької СЗШ І-ІІІ ступеня Наталія Жук, у 2020 році їхня освітня установа брала участь у конкурсі освітніх інноваційних проектів «IT-місто» та здобула третє місце.

За умовами конкурсу ми отримали співфінансування у розмірі 100 тис. грн від місцевого підприємця, мецената Юрія Чигрина. Однак була умова – нам слід було ще подати проект на конкурс місцевих ініціатив від Львівської обласної ради. Що ми і зробили та перемогли, – повідомила Наталія Жук.

Як наслідок Рихтицький заклад освіти отримав майже 500 тис. грн на реалізацію освітнього проекту – облаштування двох комп’ютерних класів та забезпечення сучасного обладнання. Із цієї суми коштів – до проекту долучилася фінансами і місцева влада та скерувала 123 тис. грн, 249 995 – склала субвенція обласного бюджету, 126 тис. – небюджетний внесок.

В результаті в навчальний заклад вдалося закупити комп’ютери для двох кабінетів інформатики, моноблоки, STEM-обладнання, робототехніку, 3D-принтер, дрон, квадрокоптер тощо.

Сучасні інформаційні кабінети та зміни в освітньому просторі школи оглянув міський голова Дрогобича Тарас Кучма. Очільник громади підкреслив, що вкладення в освіту майбутнього покоління – найкраща інвестиція.

Ми зробили все для того, щоб розпочати якісні освітні зміни у школах нашої громади. Рихтичі – перші. Тепер за педагогічним колективом рихтицького закладу освіти – забезпечення якісного навчального процесу учнів. Усі умови для цього створено. Вірю, що з новою потужною технікою ви з новими силами та можливостями навчатимете учнів та будете сіяти зерна вічного, – підкреслив Тарас Кучма.

За традицією – нові класні кімнати освятили, відтак присутні оглянули наявну техніку та оцінили можливості нового ІТ-простору у рихтицькій школі.

До заходу долучилися керівник відділу освіти Петро Шев’як, староста Володимир Ченчак, депутати Дрогобицької міської ради Роман Курчик, Роман Шагала, Павло Цвігун.

На завершення зустрічі міський голова Тарас Кучма висловив пропозицію – згуртуватися рихтичанам та подбати про благоустрій шкільного подвір’я. Оскільки до якісних змін у стінах навчального закладу пасувало б облагороджене шкільне подвір’я.

Перейти до вмісту