Звернення до керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності та профспілкових комітетів Дрогобицької ОТГ

14:39 23 Червня 2021

Відділ з питань праці, аудиту та соціально-трудових відносин виконавчих органів Дрогобицької міської ради звертається до керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності та профспілкових комітетів (уповноваженим представникам трудових колективів – у разі відсутності на підприємстві профспілки) Дрогобицької ОТГ!

Пропонуємо укласти колективний договір тим підприємствам, установам та організаціям, у яких колективний договір відсутній та переглянути положення раніше укладеного колективного договору на відповідність нормам діючого законодавства.

Колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи та підлягають повідомній реєстрації місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування. Протягом строку дії до колективного договору можуть вноситися зміни і доповнення за взаємною згодою сторін в порядку, визначеному колективним договором.

Зміни і доповнення у колективний договір також підлягають повідомній реєстрації.

У Дрогобицькій ОТГ повідомну реєстрацію колективних договорів з 01.06.2021 року здійснює відділ з питань праці, аудиту та соціально-трудових відносин.

Для повідомної реєстрації сторони угоди подають примірник угоди (договору) разом із додатками та супровідним листом у вигляді оригіналу паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками або у вигляді оригіналу електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами, або у вигляді електронної копії оригіналу паперового документа (фотокопії), засвідченої кваліфікованою електронною печаткою. А також копії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб’єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців, які брали участь у колективних переговорах з питань укладення цієї угоди.

Відділ вносить запис до реєстру галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колдоговорів, змін і доповнень до них за 14 робочих днів. Відлік починається із дня, наступного після надходження колдоговору до органу реєстрації. Не пізніше наступного робочого дня після реєстрації колдоговору орган реєстрації письмово поінформує про це суб’єкта, який подав його на реєстрацію. Текст договору оприлюднять на сайті Дрогобицької міської ради.

Для повідомної реєстрації колективних договорів, надання методичної і консультативної допомоги Ви можете звернутися до спеціалістів відділу з питань праці, аудиту соціально – трудових відносин виконавчих органів Дрогобицької міської ради за адресою: площа Ринок,1, каб. 315, тел. 03244) 20569.

Відділ з питань праці, аудиту та соціально-трудових відносин
виконавчих органів Дрогобицької міської

Перейти до вмісту