Збережіть культуру, збережіть «Верховину»! Під стінами обласної ради пройшла акція в підтримку заслуженого ансамблю

10:29 10 Листопада 2021

Недофінансований Львівською обласною радою колектив заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю «Верховина» зібрався на мирну акцію під стінами Львівської обласної ради. Провели її символічно в день професійного свята працівників культури та мистецтва, під гаслами – «Думайте про майбутнє! Збережіть культуру, збережіть «Верховину!».

До підтримки ансамблю долучилась Дрогобицька міська рада, в особі профільного заступника Андрія Ковча, представник Дрогобича у Львівській обласній раді Сергій Оленич, депутати Дрогобицької міської ради Роман Грицай, Олег Дьорка.

Нагадаємо, на останньому сесійному засіданні депутатський корпус Дрогобицької міськради скерував звернення до керівництва області та депутатів обласної ради з проханням виконати свої зобов’язання та дофінансувати «Верховину».

Відповідно до рішення Львівської обласної ради від 15 травня 2018 року фінансування колективу мало здійснюватись порівну – Дрогобицька міська рада взяла на себе зобов’язання про 50%-ву підтримку закладу, інші 50% мала забезпечити обласна рада.

Дрогобицька міська рада свої зобов’язання виконала у повному обсязі, а от обласна рада – ні. Відтак колектив ансамблю вже кілька місяців залишається без заробітної плати.

Усі в один голос говорять – не можна знищувати культуру. Сподіваюсь, що вчорашні мудрі та виважені рішення, щодо підтримки Верховини, знайдуть своє відображення в рядках бюджету Львівської області. А поки що залишається побажати нам, та усім верховинцям набратись мужності та сили у боротьбі за своє існування! – прокоментував заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч.

Сесія Львівської обласної ради має продовжити свою роботу 16 листопада. Так як в бюджеті Львівської обласної ради фінансування «Верховини» досі не передбачене, обласні депутати планують скерувати звернення до Уряду з проханням взяти колектив на державне фінансування.

Перейти до вмісту