За рівнем цін на воду Дрогобич 17-й серед 28-ми міст Львівщини, – адміністрація КП “Дрогобичводоканал”

13:39 18 Лютого 2022

Відповідно до моніторингу тарифів на послуги водопостачання та водовідведення  для населення у Львівській області , проведеним департаментом ЖКГ ЛОДА, Дрогобич, де ціна за 1 куб. м послуг з водопостачання та водовідведення становить 43,36 з ПДВ, посів 17-те місце.

Найдорожча вода у Мостиськах. Тамтешні споживачі за 1 куб м послуг з водопостачання та водовідведення сплачують 62,17 грн з ПДВ. Дорожче, ніж дрогобичани, сьогодні за цю послугу також платять мешканці Моршина, Золочева, Городка, Калинова, Жидачева, Самбора, Трускавця, Борислава та інших міст.

Найдешевші ціни на послуги  з водопостачання та водовідведення зафіксовані у Сколе – 23,87 з ПДВ за 1 куб. м.

Нагадаємо, що тарифи на послуги водопостачання та водовідведення для КП “Дрогобичводоканал” затверджує Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Основний чинник, який впливає на встановлення розміру тарифу, є обсяг реалізації послуги. Для Дрогобицького водоканалу кошти від реалізації послуги- єдине джерело доходів. Проте деякі водоканали мають інші джерела надходжень.   Львівському водоканалу, для прикладу, у 2020 р. з місцевого бюджету виділили кошти у розмірі  35,6% від всього обсягу реалізації послуг. Статут підприємства було поповнено на 339 млн 700 тис. грн https://city-adm.lviv.ua/public-information/budget/passport/departamenty/departament-zhytlovoho-hospodarstva-ta-infrastruktury/pasporty-za-2020-rik

У 2021 р. з місцевого бюджету знову ж таки ЛКП “Львівводоканал”отримало 258 млн 93 тиc.грн https://city-adm.lviv.ua/public-information/budget/passport/departamenty/departament-zhytlovoho-hospodarstva-ta-infrastruktury/pasporty-za-2021-rik

За два роки підприємство Львова отримало понад пів мільярда додаткових коштів. Таким чином це підприємство має усі можливості для недопущення стрімкого зростання тарифів.

До цього ж обсяги реалізації послуги  Львівського водоканалу у 10 разів більші ніж КП “Дрогобичводоканал”.  Відповідно у 10 разів більші і доходи.

КП “Дрогобичводоканал”

 

Перейти до вмісту