За виплату зарплати менше законодавчого встановленого мінімуму — адміністративна, кримінальна та фінансова відповідальність

11:24 11 Жовтня 2019

У середу ,9 жовтня, у Дрогобицькій міській раді відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення .

Участь у роботі групи взяли представники  відділів Дрогобицької міської ради , Дрогобицької філії ЛОЦЗ та ДПС у Львівській області .

На зустріч були запрошені суб’єкти господарювання, у яких за звітами ГУ ДПС сума середньої заробітної плати найманих працівників за серпень 2019 року менша законодавчого встановленого мінімуму та тих в кого нарахування середньої заробітної плати складає від 4173 грн. до 5500 грн.

Об’єкти господарювання пояснили причини , через які потрапили в перелік «ризикових».

Основними завданнями , що стоять перед робочою групою , є питання дотримання законодавства про оплату праці в частині виплат заробітної плати не нижче мінімально встановленого розміру, своєчасної та у повному обсязі оплати праці, проведення роз’яснювальної роботи стосовно офіційного отримання заробітної плати та легальності трудових відносин.

Членами комісії  надано консультації щодо дотримання вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці, дотримання норм мінімальної заробітної плати , недопущення вирівнювання заробітних плат некваліфікованих і високопрофесійних працівників, контролю за дотриманням рівня соціальної захищеності найманих працівників. Було зобов’язано представників бізнесу спрямовувати вивільнені кошти на виплату заробітної плати і наголошено на тому, що у разі недотримання норм чинного законодавства про працю, кожен з них ризикує нести адміністративну, кримінальну та фінансову відповідальність.

Перейти до вмісту