Захист для воїнів: настоятель Ордену святого Яна Божого привіз з Польщі бронежилети та каски для захисників України

15:59 14 Липня 2022

Сьогодні до Дрогобича прибула делегація представників римо-католицької церкви Польщі, яка зустрілась з міським головою Тарасом Кучмою та передала бронежилети та каски для людей, які боронять Україну від ворога.

У складі делегації до міської ради прибув вищий настоятель Ордену Боніфратрів святого Яна Божого в Польщі – брат Францісек Салезі Хмєль (Franciszek Salezy Chmiel), настоятель монастиря Ісуса Доброго Самарянина Ордену Братів Боніфратрів в Дрогобичі отець Лаврентій Іванчук та настоятель римо-католицької парафії Св.Варфоломея у Дрогобичі отець Мирослав Лех.

Гості передали для захисників України бронежилети та каски і вкотре наголосили на своїй підтримці та солідарності Польщі з українським народом у боротьбі проти російських окупантів.

Ми дуже вдячні польській стороні за допомогу. Відколи росія розпочала повномасштабну війну проти України, кожне наше місто-побратим обрало конкретний напрямок та допомагає нам, чим може. Для нас ця допомога дуже важлива. Адже кожне врятоване українське життя, врятоване в тому числі завдяки Польщі. Разом ми обов’язково переможемо, — наголосив міський голова Тарас Кучма.

В якості подяки польським друзям, Тарас Кучма вручив Францісеку Салезі Хмєлю сувенірну дрогобицьку сіль у глечику ручної роботи, виготовленому юними вихованцями Дрогобицької Художньої школи.

До зустрічі долучились заступники міського голови Андрій Ковч і Роман Москалик та радник міського голови Сергій Щербаков.

Нагадаємо, представники польського Ордену Боніфратрів святого Яна Божого передають амуніцію для українських захисників вже вдруге, підтримуючи таким чином Україну у боротьбі з російським окупантом.

Перейти до вмісту